PRAZNIK U HRASTOVSKOM

Dinamo se kraj kukuruzišta razračunao sa Zadrugarom

Zagrepčani su na sjeveru Hrvatske s uvjerljivih 0-6 svladali domaći Zadrugar. Prve pogotke u dresu Dinama postigli su Beqiraj i Sylvestr, dok je Andrej Kramarić autor 'hat-tricka'
 Damir Krajač / Cropix

HRASTOVSKO - Sve je u Ludbreškoj Podravini u srijedu bilo u znaku nogometa. Selo Hrastovsko posudilo je od susjeda Ludbrega na jedan dan epitet centra svijeta.

- Već nakon što smo izbacili Pazinku, naslućivali smo da bi nas mogao dopasti baš Dinamo. Navijali smo za to jer je ovim krajevima plava boja uvijek bila pri srcu - otkrio je Zadrugarov kapetan kluba Danijel Kolak, koji je ujedno i tajnik. Kako to?

- Već osam godina vršim tu funkciju. Klub su preuzeli mladi ljudi, puni entuzijazma, one starije smo diskretno maknuli. Ovo je definitivno najveća utakmica, zapravo najveći uspjeh kluba od osnutka, dakle od 1947. - kaže Kolak.

Iako je kozmetike bilo mnogo jer, kako kažu domaćini, lokalnu ledinu trebalo je pretvoriti u stadiončić dostojan ugošćivanja Dinama, kiša je zadnjih dana vidljivo načela travnjak. Za potpun dojam pobrinule su se gospodarske zgrade iza jedne strane ograde, a iza druge - kukuruzište. Nekoliko ispucanih lopti odletjelo je u susjedna “dvorišča”. No zabave, naravno, nije nedostajalo, na montažne tribine i uz ograde stiglo je cijelo selo.

Premda su u nedavnom međusobnom susretu poraženi od Rudara 47, nogometaši Zadrugara nisu se pokazali tolikom kantom za napucavanje kao klub iz Ladanja Donjeg. Momci među kojima nitko ne dobiva ni jedne kune za nogometni angažman srčano su se branili protiv uglednika iz Maksimira. Osim toga, nismo mogli ne uočiti kako je u jednoj akciji napadač domaćih bio prebrz za Igora Bišćana.

Halilhodžić je miješao sastav, pružio priliku momcima iz drugog ( Sylvester, Kramarić, Calello, Mesarić) ili čak trećeg plana, poput vratara Marina Skendera.

Za svaki pokušaj napada Zadrugar je dobivao pljesak inače suzdržane, “kazališne” domaće publike. No kad bi stisnuo Dinamo, zaredali su se povici, uvijek sličnog sadržaja:

- Napucaj to v kuruzu!

Revoltiranih Bad Blue Boysa nije bilo u Hrastovskom.

Poprišta trećeg poluvremena bili su pivski štandovi uz teren, kao i velika sala društvenog doma u blizini igrališta, u kojoj je upriličeno druženje za igrače, goste i klupske dužnosnike. Domaćin se pobrinuo za švedske stolove i zvuke tamburica, a osim skupljanja autograma glavna atrakcija za lokalne klince bio je - Dinamov autobus.

Čime se bave nogometaši Zadrugara?

Trgovci, obućari, soboslikari i vojnici

Damir Piljak građevinski radnik

Dario Kolak tehničar cestovnog prometa

Marko Kolak RTV mehaničar

Danijel Kolak trgovac

Nikica Struški izvanredni student, radnik u Vindiji

Dalibor Tukser soboslikar

Nino Marković kuhar

Nikola Pačko tehničar za računalstvo

Nedeljko Kolak obućar

Tomislav Hlebec grafički radnik

Danijel Novak rukovatelj CNC strojevima

Marko Šegović inženjer građevinarstva

Tomislav Hrženjak student na prometnom fakultetu

Dejan Bobetić skupnik u hrvatskoj vojsci

Dragan Kosec rukovatelj CNC strojevima

Robert Namjesnik ekonomist

Siniša Brzaj radnik u Lim-Montu

Dario Prlog građevinski limar u Lim-Montu

Denis Balažinec izvanredni student, radnik u tvornici lijekova

Miljenko Gerić strojarski tehničar

Najveći uspjeh:

u novije vrijeme nije bilo većih uspjeha, ali klub se natječe u 1. županijskoj ligi

Proračun:

od grada Ludbrega godišnje dobivaju 24 tisuće kuna, a s donacijama sponzora proračun ne prelazi 30 tisuća kuna

Rijeka okrenula 0-2 u Nuštru

Rezultati: Zadrugar (Hrastovsko) - Dinamo 0-6, Nosteria (Nuštar) - Rijeka 2-4, BSK (Bijelo Brdo) - Varaždin 0-2, Opatija - Slaven Belupo 0-1, Vrbovec - Zagreb 0-2, Slavija (Pleternica) - Šibenik /-/, Rudeš - Cibalia 0-3, Lokomotiva - Inter 1-2, Graničar (Županja) - Pomorac 0-2, Suhopolje - Segesta 3-1, Zagora - HAŠK /-/, Međimurje - Konavljanin 3-1, Istra 1961 - H. dragovoljac 3-1, Rudar 47 (Ladanje Donje) - Hajduk 2-10, MV Croatia (S. Brod) - Osijek 1-2, Karlovac - Moslavina 5-0.

Osmina finala igra se 27. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:21