MAMIĆ ODOBRIO TRANSFER

DINAMU MILIJUN EURA ZA BEQIRAJA Crnogorac će u Kini zarađivat 700.000 eura godišnje

U Maksimirskoj 128 nisu previše sretni s tim transferom, jer su navikli na višemilijunske iznose
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Kao što su Sportske novosti ekskluzivno javile, crnogorski reprezentativac Fatos Beqiraj (25) svoju nogometnu karijeru nastavit će u Kini. Potpisao je dvogodišnji ugovor s klubom Changchun Yatai na temelju kojeg će zarađivati 700.000 eura godišnje, dok je Dinamu pripala odšteta od milijun eura! U Maksimirskoj 128 nisu previše sretni s tim transferom, jer su navikli na višemilijunske iznose za svoje igrače, ali su Beqiraju željeli izaći ususret.

Naime, već duže vrijeme Dinamov napadač je bio nezadovoljan svojim statusom, nije dobivao zapaženu minutažu, pa je s klubom već imao dogovor po kojem, ukoliko pronađe novi klub, može otići ako se uplati adekvatna odšteta. Beqiraj ga je pronašao, pa se dogovor realizirao, iako su u plavom domu očekivali više novca u blagajni. Ali Beqiraj je bio jedan od onih igrača koji nikad nije radio nikakve probleme, bio je pravi profesionalac, radišan i pošten na svakom treningu i utakmicama, pa je Zdravko Mamić, bez obzira na odštetu koja ne “izuva iz cipela” odlučio kazati “može”.

Za reprezentativca Crne Gore odlazak u Kinu je izvrstan posao, jer u plavom domu je zarađivao 163.000 eura godišnje, dok će eto, u svom novom klubu zarađivati 700.000 eura, za dvije godine u džepu će biti 1,4 milijuna eura, što je fina svotica koja pametnim ljudima osigurava egzistenciju.

Beqiraj je tako poput Leona Benka završio u kineskom nogometu. Svakako je zanimljivo da su napadači iz dva, uz Hajduk, ponajbolja hrvatska kluba, završili na toj destinaciji, koja ipak još uvijek djeluje egzotično za europske nogometaše. Međutim, Kinezi odlično plaćaju, pa je odlazak na njihove terene itekako isplativ, što baš pokazuju transferi Benka i Beqiraja. Recimo za usporedbu, prije godinu i pol, u vrijeme dok je trener Dinama bio Ante Čačić, na ljetnim pripremama u Austriji, Beqiraju je sletjela ponuda od njemačkog Hoffenheima po kojoj je trebao zarađivati 500.000 eura godišnje. A tada je bio najbolji strijelac HNL-a za sezonu 2011/12. sa 15 postignutih pogodaka, kojima je nadodao još 1 u Kupu, te 2 u Europi. Bio je u najboljoj formi, a eto, od bundesligaša je dobivao 200.000 eura manje nego što mu je dao kineski klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:52