JOŠ JEDAN OTKAZ

EDUARDO SE OPROSTIO 'Ljudi koji nemaju veze s Vatrenima su uništili i mene i reprezentaciju!'

    AUTOR:
    • Alen Lesički

  • OBJAVLJENO:
  • 15.07.2014. u 11:44

Tom Dubravec / eph

Napadač koji je postigao 29 golova za Vatrene je nakon SP-a u Brazilu najavio ovakav rasplet

Eduardo da Silva više nije hrvatski reprezentativac. Kockasti dres stavit će na vješalicu zbog Zdravka Mamića čiji je utjecaj na odabranu vrstu neformalan ali ogroman. Barem tako tvrdi napadač brazilskog Flamenga koji se zahvalio svim prijašnim trenerima i osoblju. Nije imenovao Kranjčara, Bilića, Štimca i Kovača ali je u oproštajnom pismu iskoristio riječ 'prijašnji izbornici' što aktualnog izbornika elimira iz kruga zahvalnih.

KOVAČ ODGOVORIO EDUARDU 'Strašno ga poštujem i zato neću reći zašto nije igrao u Brazilu!'

Uglavnom, to je skraćen sadržaj pisma kojim se Eduardo oprostio od reprezentacije, a koje je u utorak ujutro poslao HNS-u. Nakon što je pričekao neko vrijeme da nogometni savez to objavi na službenim stranicima, Dudu je pismo prosljedio medijima. Sličan scenarij kao i kod njegova prijatelja Ognjena Vukojevića mada se od Dudua očekivala otvorenija i direktnija komunikacija prema javnosti kojoj se također u tom pismu zahvaljuje.

ANKETA: Je li Dudu igrao malo zbog Kovača ili utjecaja 'moćnih osoba izvan reprezentacije'?

EDUARDOVO PISMO HNS-u DONOSIMA U CJELOSTI

EDUARDO DA SILVA

Reprezentacija: 64 nastupa, 29 golova

Debititao: 16. studenog 2004. godine

Trofeji: 4 ukrajinska prvenstva, 3 ukrajinska kupa, 2 ukrajinska suprkupa, 2 hrvatska prvenstva, 2 hrvatska kupa, 2 hrvatska superkupa

Klupska karijera:

Dinamo (2001-2007)

Najbolja sezona Eduarda u Dinamu bila je ona 2006/07 kad je u HNL-u postigao 34 pogotka. Iste je sezone postao i prvi igrač koji je od 1992. godine postogao hat-trick na vjećitom derbiju s Hajdukom, (3:0 na Maksimiru, 19. svibnja 2007. godine), a taj isti dan s sedam golova postao je najbolji strijalac svih derbija od osamostaljenja Hrvatske.

Arsenal (2007-2010)

U redove Topnika stigao je 2. srpnja 2007.godine. U pripremnom razdoblju u Amsterdamu protiv Lazija je postigao svoj prvi gol za Arsenal, a u uzvratnoj utakmic 3. pretkola protiv praške Sparte dao je i svoj prvijenac u skužbenim utakmicama. Do sredine prosinca te godine čekao je svoj premierligaški prvijenac, zabio ga je Evertonu.

Šahtar (2010-)

S najboljim ukrajinskim klubom ukupno je osvojio 9 trofeja, ali trener Lucescu ga u posljednje vrijeme ne vidi kao napadača koji mu je član udarne jedanaestorice. Spominje se da bi Eduardo u ovom prijalaznom roku mogao promijeniit klupsku srdedinu.

Hrvatska (2004-2014)

Eduardo je uzeo hrvatsko državljanstvo 2002. godine, a za A selekciju Hrvatske, nakon što je igrao za U-21 selekciju debitirao je 2004. godine protiv Irske. Premijerni pogodak za Vatrene postigao je na Carlsberg Cupu 2006. godine protiv Hong Konga u utakmici za treće mjesto.

Izdvajamo