HRVATSKA SENZACIJA

EKSKLUZIVNO Kovačićev prvi dan u Interu: 'Dali su mi dres s brojem 10 i rekli da sam nasljednik Sneijdera'

 Drago Sopta/CROPIX

Mateo Kovačić uspješno je prošao liječnički pregled i je potpisao 4,5-godišnji ugovor s Interom. Nakon što je obavio sve moguće liječničke pretrage, Mateo nam se poslijepodne javio iz Milana, veselim glasom je prvo kazao.

- Danas još samo moram otići na vađenje krvi, ali sve je u redu, postao sam igrač Intera!

Bio je to vrlo naporan dan za mladog hrvatskog reprezentativca. Probudio se prije 6 sati, jer je već u 7.30 privatnim avionom predsjednika Massima Morattija iz zagrebačke luke Pleso odletio u Milano. Let je trajao oko sat vremena, u milanskoj zračnoj luci Malpensa dočekali su ga predstavnici Intera, i odmah odveli u klupske prostorije. Tamo su ga dočekali generalni direktor Marco Branca i sportski direktor Piero Ausilio.

- Krasno su mu dočekali i odmah mi dali dres s brojem 10! “Desetku” je prije mene nosio Wesley Sneijder. Rekli su mi da ja zaslužujem nositi taj broj i da su ga nosili najveći igrači Intera. Znam da je nositi dres s brojem 10 u Interu velika čast i odgovornost, ali vjerujem da ću opravdati to povjerenje - priča nam Kovačić.

S Kovačićem je u Milano doputovao sportski direktor Zoran Mamić, dok je izvršni predsjednik brat mu Zdravko, iako se očekivalo da će krenuti na put ostao u Zagrebu, bio je u posjetu kod operiranog Rudija Belina, klupske legende.

Mateo nam je ispričao kako se sve odigralo.

- Nisam imao blage veze da Dinamo pregovara s Interom. Baš nije bilo nikakvog signala. U Međugorju sam se spremao s dečkima gledati sudar Reala i Barcelone, kad mi je došao trener Jurčić i kazao: “Mateo, prodan si u Inter, spremi stvari i kreni.” Nisam znao što se događa. Bilo je sve kao u nekom snu, nisam siguran da pamtim kako sam uopće spremio stvari i krenuo prema Zagrebu.

Tako je doživio prvu informaciju da postaje novi igrač slavnog talijanskog kluba. Vratimo se mi ipak jučerašnjem danu. Nakon što je uzeo svoju “desetku” u klupskim prostorijama, Mateo je krenuo na liječnički pregled, a oko 16 sati poslijepodne sve je bilo završeno, Kovačič je prošao zahtjevni zdravstveni test.

U četvrtak se nije niti vidio niti čuo s trenerom Andreom Stramaccionijem.

- S njim bi se trebao vidjeti danas, ali još ne znam u koje vrijeme. Ne znam zapravo ništa, nemam podatak hoću li danas biti u Interovu kampu na treningu ili ne. Dan sam proveo u ambulantama, tako da osim onog prvog upoznavanja s važnim ljudima iz kluba nisam bio u kontaktu s bilo kime drugim.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:43