VRTULJAK OSJEĆAJA

Emotivni Jürgen Klopp se vratio kući: ' Bolje biti ovdje nego, nemam pojma, u Sjevernoj Koreji'

 Wolfgang Rattay/Reuters

Sudbina je htjela da se Jürgen Klopp (pre)brzo vrati kući. Kuglice Europske lige spojile su ga s 'njegovom' Borussijom, koja danima živi za prvu utakmicu četvrtfinala EL protiv Liverpoola (četvrtak, 21.05 sati). Ne samo, jasno, zbog ishoda, već i zbog vrtuljka emocija koji će se danas odvijati pred očima prepunog Signal Iduna Parka.

Njemački trener prošlog je ljeta napustio Borussiju nakon nezaboravnih sedam godina, a sada preko 'svojih' traži put do polufinala. Definitivno, radi se o najuzbudljivijoj utakmici...

"Iskreno, ne razumijem one koji tvrde da Borussia nije favorit. Kada vidite kako igra, onda je sve jasno...", poručio je roker i nogometni karizmatik uoči dolaska na mjesto gdje vrište dobre uspomene: osvojena dva naslova prvaka, jedan Kup te dva njemačka Superkupa.

"Ne, ja ne personificiram ovaj meč. Ne razmišljam o sebi i dočeku, atmosferi, emocijama. Meni je ovdje lijepo, ovdje sam proživio neke od najljepših trenutaka svoje karijere. Ovaj svijet je posve poludio. Nekoga više zanima moje lice tijekom 90 minuta nego susret, što je nevjerojatno. Realno, bolje biti ovdje nego, nemam pojma, u Sjevernoj Koreji ili tako nešto. Osjećaj je dobar", u svom će stilu Klopp, kojeg su na stadionu dočekali duhovitim natpisom, odnsono putokazom gdje se nalazi - suparnička svlačionica.

"Sve osim tople dobrodošlice za Jürgena bilo bi iznenađenje. On je napravio ogroman posao ovdje i zaslužuje pljesak", dočekao ga je nasljednik Thomas Tuchel, pod čijom paskom Borussia 20 susreta zaredom nije izgubila (18 pobjeda i dva remija), dok je samo jednom poražena kod kuće u posljednje 24 utakmice i to 10. prosinca 2015. od PAOK-a, koji je tada s klupe vodio Igor Tudor.

U ostale tri utakmice programa EL od četvrtka, na San Mamesu igraju Athletic Bilbao i aktualni osvajač Sevilla, u Portugalu Braga dočekuje Srnin i Eduardov Šahtar, dok na Madrigalu što bolji rezultat uoči uzvrata traže Villarreal i praška Sparta.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:24