NEMOĆNI GOSTI IZ PULE

FOTO: DINAMO - ISTRA 3:1 Rutinska pobjeda Modrih: Fernandes, Soudani i Beqiraj pogodili za nova tri boda!

Fernandes Da Silva Vitoria Antenor Junior postigao je u 53. minuti utakmice između Dinama i Istre za 3-0 takav prekrasan pogodak da su ga Zoki Mamić i Damir Krznar automatski morali izvaditi iz igre, dati mu tri dana slobodno, a Zdravko Mamić par tisuća eura bonusa. Škarice u stilu starih nogometnih majstora kakve se rijetko viđaju u modernom gladijatorskom nogometu.

Inače, bio je to prvi Dinamov službeni igrokaz nakon herojske, ali nesretne epizode u Beču. Kamo sreće da su predstave i ishodi bili obrnuti. Ovako, prema svim očekivanjima, vodeća momčad prvenstva rutinski je uzela tri boda protiv Istre u utakmici 8. kola HNL-a.

Kako drugačije do rutinom opisati utakmicu u kojoj je Dinamo poveo već u 23. minuti? Opet je zabio probuđeni Beqiraj, Ježini nije ostavio minimum šansi nakon što ga je idealno proigrao Sammir. S druge strane, gosti su u prvih 45 minuta napravili tek jednu izgledniju šansu pred vratima nezaposlenog Sandomierskog koji je odlično reagirao u 32. minuti nakon udarca Babića. Bila je to matna pozicija, no Poljak je vrhunskom reakcijom spriječio izjednačenje.

Igralo se nakon toga u pravilu na polovici Istre, vrlo je često na polovici Dinama boravio tek Šimunić. Na istjeku prvog dijela Istra je krenula u jedan od rijetkih pokušaja, no sijevnula je kontra u kojoj je - opet Sammir - proigrao Soudanija. Naizgled samo polušansa, no Alžirac je ljevicom plasirao pored uzaludno ispruženog Ježine. Početak drugog dijela ponudio je majstoriju Fernandesa, potez velemajstora. Da je bio i jedini spomena vrijedan na utakmici, isplatilo se u subotu doći na Maksimir. Istrin je gol djelo Zagrepčanina Havojića.

Zoran Mamić: Momčad je odlično reagirala nakon Austrije

Činjenica da sam zadovoljan nakon 3:1 poraza sve govori o utakmici i koliko je Dinamo bio bolji – iskreno je nakon utakmice rekao trener Istre Igor Pamić.

- Čestitke igračima na zasluženoj pobjedi i jedino mi je žao što nismo zabili više golova jer smo imali stvarno puno prilika, posebno u prvom poluvremenu. Momčad je odlično reagirala nakon pražnjenja protiv Austrije i pokazala da posjeduje kvalitetu - kazao je Zoran Mamić.

Dinamo će tako za dva tjedna na najveći hrvatski derbi na Poljud ići sa četiri boda prednosti:

- Naravno da je lijepo imati prednost, ali mi ne planiramo na tome stati. Uz dužno poštovanje prema Hajduku i Poljudu želimo tamo doći do nove pobjede i dodatno povećati prednost. Imamo kvalitetu, vjerujemo u sebe i želimo pobijediti uoči početka Europa lige – rekao je sportski direktor.

DINAMO - ISTRA 3:1 (Beqiraj 23', Soudani 46', Fernandes 53' / Havojić 87')

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica). Stadion: Maksimir. Gledatelja: 3523.

DINAMO: Sandomierski 6, Pinto 6.5, Šimunović 6, Šimunić 6.5, Lima 6, Brozović 6, Antolić - (od 46. Halilović -), Soudani 6.5, Sammir 7, Fernandes 7.5, Beqiraj 6.5 (od 67. Čop -)

ISTRA 1961: Ježina 5.5, Horvat 5.5, Budicin 5, Obšivač 6, Chung 5.5, Blagojević 5.5, Batarelo 5.5 , Franjić 5.5, Babić 5.5, Milišević 5 (od 46. Radonjić -), Jo 6 (od 73. Havojić 6.5)

DINAMO - ISTRA 3:1 (Beqiraj 23', Soudani 46', Fernandes 53' / Havojić 87')

KRAJ UTAKMICE

GOOL 87. minuta - Havojić je odlično reagirao na centaršut i glavom zabio za smanjenje vodstva Dinama

84. minuta - Sammir je prošao gotovo cijelu obranu Istre, pucao iz blizine, ali Ježina brani njegov pokušaj

76. minuta - Pucao je Halilović, ali Ježina brani njegov pokušaj

72. minuta - Batarelo je pucao s 18 metara, ali lopta je otišla pored gola

GOOL 53. minuta - Nakon sjajne akcije Dinama, obrana Istre nije uspjela ukoliniti opasnost, a Fernandes, nakon slabo izbijene lopte, škaricama šalje loptu s desetak metara u mrežu Istre

49. minuta - Pucao je Franjić s desetak metara, ali lopta je otišla ravno u Sandomierskog

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOL 46. minuta - Sammir je dodao za Soudanija koji se prošetao do kaznenog prostora gostiju i preciznim udarcem plasirao loptu iza leđa Ježine za povećanje vodstva Dinama

38. minuta - Soudani je pucao s desetak metara iskosa, ali Ježina brani

30. minuta - Fernandes je pucao s ruba šesnaesterca, ali Ježina brani slab udarac

GOOL 23. minuta - Sammir je gurno za Beqiraja, a ovaj s desetak metara iskosa šalje loptu u donji lijevi kut vratara Ježine za vodstvo Dinama

22. minuta - Sammir je dobio odličnu loptu u prostor, ali nakon solidnog udarca lopta je otišla ravno u vratara Ježinu

20. minuta - Sa skoro 30 metara opalio je Šimunović, ali lopta je otišla daleko od vrata gostiju

14. minuta - Fernandes se sjurio u kazneni prostor, izašao oči u oči s vratarom Ježinom, ali njegov udarac u zadnji čas blokira Budicin

11. minuta - Lima je uputio centaršut, ali Soudanijev udarac glavom otišao je pored gola

1. minuta - Soudani je pucao s dvadesetak metara, ali lopta je otišla visoko iznad gola

1. minuta - Utakmica je počela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:44