BITKA ZA HNS

Futsal Dinamo podržao Šimića: 'Već dugo stanje u hrvatskom nogometu nije na razinama na kojima može biti, posljedice toga osjete i futsal klubovi'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.11.2017. u 08:09

Zagreb, 060914.
Salata.
Na predstavljanju i prezentaciji futsal MNK Dinamo odigrana je revijalna utakmica izmedju MNK Dinamo i Dinamovih zvijezda.
Tribine su napunili BBB, navijaci Dinama.
Na fotografiji: Dario Simic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Za nešto manje od mjesec dana na rasporedu su izbori u Hrvatskom nogometnom savezu. Hoće li Davor Šuker dobiti novi četverogodišnji predsjednički mandat ili će ga s trona hrvatskog nogometa skinuti Darijo Šimić, koji prvo tek treba skupiti dovoljno potpisa da bi bio protukandidat Šukeru. Šimić je ovih dana dobio i potporu Futsal Dinama, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Futsal Dinamo kao klub koji okuplja tisuće navijača želi ovim putem izraziti podršku Dariju Šimiću i njegovom timu u borbi za promjene u hrvatskom nogometu. Već dugo vremena stanje u hrvatskom nogometu nije na razinama na kojima može biti, a posljedice toga osjete i futsal klu

bovi. Iz tog razloga želimo pozvati druge nogometne klubove i ostale djelatnike koji rade u sustavu HNS-a da barem svojim javnim istupom, daju podršku kandidaturi Darija Šimića jer u ovom trenutku ne postoji itko tko može, smisleno i argumentirano objasniti zašto bi vladajuća garnitura HNS-a trebala dobiti još jednu priliku. Smatramo da Dario Šimić i njegov tim zaslužuju javni odgovor svih nogometnih dionika, a ne skrivanje i šutnju kao do sada.

Poznavajući rad samog saveza, njegov statut i propise koji brane postojeće stanje, svjesni smo da bez uključivanja svih nezadovoljnih aktera, Šimić i ekipa neće imati uspjeha na ovim izborima, ali to ne mora i ne smije značiti da borba za promjene u hrvatskom nogometu završava. Ona ovom kandidaturom tek počinje, a klubovi moraju postati svjesni da su i oni u velikoj mjeri odgovorni za stanje u kojem se nalaze. Zato još jednom pozivamo sve klubove, navijače, igrače, trenere i ostale sudionike u nogometu da daju podršku promjenama unutar saveza, kandidatura Darija Šimića i njegove ekipe zaslužuju priliku.

Izdvajamo