POLUDJELI KAPETAN

Gattuso: Jordan mi je rekao da sam kopile

Gennaro Gattuso imao je nekoliko žutih minuta na utakmici s Tottenhamom
 AFP

ZAGREB - Kapetan mora biti predvodnik, ali ne smije pokazati frustraciju, kao što se dogodilo Gennaru Gattusu u utorak.

Kapetan Milana je isijavao nervozom od početka utakmice s Tottenhamom u kojoj su gosti na San Siru domaćima sakrili loptu, svadio se i tražio kavgu najviše s Peterom Crouchom, a nekoliko se puta verbalno sukobio s pomoćnim trenerom Spursa Joeom Jordanom, uhvativši ga i za vrat uz aut-liniju, no vrhunac se zbio nakon zadnjeg sučeva zvižduka kad je 59-godišnjega Redknappova pomoćnika 33-godišnji Gattuso udario glavom.

I Jordan je igrao za Milan

A da ironija Gattusove ludosti bude veća, napao je bivšeg centarfora Milana, s početka 80-ih kad su “rossoneri” bili i u drugoj ligi, Škota kojeg su zbog manjka prednjih zubi “tifosi” od milja zvali Morski pas. Da se našalimo, nije vijest kad pas ugrize čovjeka, ali jest kada nogometaš, pa makar bio i Gattuso, ugrize Morskog psa. I to dvaput...

- Izgubio sam glavu i preuzimam odgovornost jer sam napravio nešto što nisam smio - pomirljiv je bio srčani talijanski igrač nakon što se ohladio u bazenu Meazze.

- Jordan me gnjavio cijelo drugo poluvrijeme, ali to ne opravdava moju reakciju. Iznervirao me naš razgovor, riječi koje smo izmijenili. Obojica smo govorili na škotskom dijalektu s obzirom na to da sam igrao u njegovoj zemlji, u Glasgowu, ali neću reći što mi je rekao . Pogriješio sam napravivši to što sam napravio starijoj osobi, i to je to. Sada ću pričekati i vidjeti što će Uefa odlučiti - komentirao je nakon 0-1 poraza svoje momčadi Gattuso, koji neće nastupiti u uzvratu jer je zbog prekršaja na Pienaaru dobio ukupno treći žuti karton. Njegov agent je na radiju Napoli izjavio da je Jordan koristio vokabular koji se otprilike prevodi: J..... talijansko kopile.

Pravo je čudo kako je Gattuso zapravo izbjegao dobivanje crvenog kartona za svoje ponašanje na travnjaku, ali Uefinu kaznu sigurno neće te se mogu očekivati stroge sankcije krovnog tijela europskog nogometa, La Gazzetta dello Sport spominje kaznu od tri utakmice neigranja.

Nije bilo lijepo

Osim s pomoćnim trenerom Spursa, Gattuso se verbalno kvačio s Peterom Crouchom, i nekoliko ga puta odgurnuo. “Dugonja” mu je uzvratio onako kako treba - pogotkom za pobjedu.

Svjestan pogubnosti Gattusove igre i ponašanja za momčad bio je i trener Milana Massimiliano Allegri:

- Nije mi se svidjela ta neugodna epizoda, nije to bilo lijepo vidjeti. Očito je bilo razloga zašto se tako Gattuso ponio, makar to nije opravdanje - rekao je Allegri te dodao usput da njegova momčad nije zaslužila poraz. Redknapp je, pak, sve okrenuo na šalu:

- U tom sukobu je kao pobjednik mogao izaći samo jedan - Joe Jordan! Apsolutno bih se kladio na njega. Ako se već krenete tući s nekim iz Tottenhama, to svakako ne smije biti Jordan - smješkao se prezadovoljni Harry.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:38