I KELIĆ NA METI TALIJANA

Genoa želi Brozovića, hoće ga i klubovi iz Liverpoola

 Goran Mehkek/CROPIX

Kako navodi lokalni đenovski dnevnik Il Secolo XIX, talijanski prvoligaš Genoa zainteresiran je za dvojicu hrvatskih nogometaša - Marcela Brozovića (19) i Renata Kelića (21)…

Klupski su skauti u utorak bili u Maksimiru na utakmici Lige prvaka između Dinama i Porta. Na radaru im je bio veznjak Brozović koji je, piše spomenuti list, zadovoljio predstavnike talijanskog prvoligaša unatoč Dinamovom porazu (2-0). Brozović je nedavno došao u Dinamo iz Lokomotive i potpisao sedmogodišnji ugovor, no u Genoi smatraju da bi im odšteta koju će iduće godine tražiti Zagrepčani mogla biti prihvatljiva. Il Secolo, također, navodi da su Brozovića donedavno pratili i Everton i Liverpool.

Drugi hrvatski nogometaš na meti Genoe je branič Kelić koji je 2008. prešao iz Cibalije u češki Slovan iz Libereca u kojem i danas igra. Navodno su ga na popisu zanimljivih igrača imali Tottenham, Juventus i Roma.

U Italiji je na snazi ograničenje broja stranaca po klubovima, ali hrvatski igrači od 1. srpnja iduće godine, kada naša zemlja uđe u Europsku uniju, više neće biti u takvom statusu, pa će lakše ostvarivati transfere na Apeninski poluotok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:33