Glavina: Ovdje se stvara svjetska momčad

ZAGREB - Nakon 22-satne vožnje automobilom iz Poltave, grada na istoku Ukrajine, i prospavane noći Denis Glavina u petak je predstavljen u Plavom salonu kao novi lijevi sražnji bočni nogometaš Dinama.



Glavina (rođen 3. ožujka 1986. u Čakovcu) će nositi dres s brojem 11, a doveden je na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa ugovora od Vorskle Naftahasa, aktualnog ukrajinskog osvajača kupa.



- Sretan sam što sam se vratio u rodni klub čiju sam školu pohađao. Hvala vodstvu kluba što me se sjetilo, a na meni je da se sada dokazujem i potvrdim treneru. Nadam se da ćemo ove sezone napraviti pravi posao - rekao je još pomalo umorni Međimurac, čiji mlađi brat Dominik, kojeg zovu Panucci, igra za Varteks i U-17 reprezentaciju. Denis Glavina neće imati pravo nastupa protiv Pjunika u 2. pretkolu Lige prvaka jer ga se nije stiglo prijaviti do 9. srpnja, ali za 3. će biti konkurentan.



Glavine se sjećamo iz prvog i drugog Ladićeva mandata u mladoj reprezentaciji, kad je na treninzima prednjačio profesionalnošću, a na terenu se odlikovao čvrstinom i odličnom ljevicom. Ukupno ima 33 nastupa za sve mlađe vrste.







Iako je iskoristiv i u ofenzivi, svjestan je da će najviše postići kao stražnji bočni:



- Prirodna pozicija mi je lijevi bek, to mi je glavna uloga, igrao sam je i u mlađim kategorijama kluba iz Maksimira.



Za razliku od, primjerice, Tadića ili Vukojevića, koji su dovedeni u Maksimir nakon što su u inozemstvu imali neznatnu minutažu, s Glavinom je slučaj drugačiji, osim prve sezone u Kijevu nastupao je na 80 posto utakmica za Dnjepar i Vorsklu i čak bio proglašen najboljim mladim igračem Ukrajine 2005.



- Svjestan sam da se može reći da nisam potvrdio taj laskavi naslov, ali glavni razlog tome je što sam na neki način bio ‘izgubljen u prijelazima’ iz kluba u klub. No, u Ukrajini me i dalje cijene - rekao je bivši igrač kijevskog Dinama i Dnjepra, čiji je ugovor, nakon dvije sezone posudbe, Vorskla otkupila prošlo ljeto.



Kao i svi hrvatski igrači u Ukrajini, Glavina je gledao HRT i putem interneta pratio HNL i svoj Dinamo...



- Samo sam tijelom bio otišao iz Maksimira, pratio sam sve što se događalo proteklih pet godina. Sviđa mi se kako je Dinamo počeo igrati, ovdje se stvara svjetska momčad - poručio je Glavina.

Nikola Lipovac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:21