KUTIJA ŠIBICA

Grcić odveo Asfalti Zeleniku u finale, Hertl spasio Gospićane

Zagreb, 281209.Dom Sportova.39. malonogometni turnir Kutija Sibica, polufinale: Mal Gal graditeljstvo ( crveni ) - Asfalti Zelenika ( bijeli ).Na slici: Slavlje Asfalti Zelenika.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

U prvom polufinalnom susretu glavnoga turnira sastali su se krapinski Mal Gal Građevinarstvo i Asfalti Zelenika. Momčad iz Krapine čije boje uz napadača Varteksa Matije Smrekara brane i slovenski malonogometaši, bila je oslabljena zbog neigranja dvaju slovenskih reprezentativaca Drobniča i Goranoviča. Na početku susreta obje momčadi imale su po dvije velike prigode.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Danijel Novak u prvoj je minute zatresao obje vratnice dok je na drugoj strani opasno zaprijetio Šnofl. Pogodak odluke postignut je već u 6. minuti, a junak utakmice postao je Jakov Grcić. Snažnim udarcem sa 12 metara Grcić je pogodio donji kut vratiju Mal Gala i time svoju momčad odveo u veliko finale. Do kraja susreta mnogo uzbuđenja na obje strane, ali pogodaka više nije bilo. Najveću prigodu za izjednačenje Mal Gal je imao 15 sekundi prije kraja, ali je udarac Mordeja klizećim startom blokirao Čuljak.

U odličan dan na Kutiji šibica uklopila se i druga polufinalna utakmica glavnoga turnira u kojoj su se sastali Gospić i Nexe beton. Uoči susreta Gospićani su bili veliki favoriti, kao i za osvajanje turnira, ali to se na parketu nije vidjelo. Igrači Nexe betona, koju čini škvadra iz Velike Gorice, ostavili su srce na parketu i na kraju tijesno izgubili.

Predvođeni bučnim navijanjem svojih brojnih simpatizera Nexe beton je u vodstvo stigao već u 4. minuti. Damir Čopić je snažnim volejem sa 7 metara iznenadio vratara Gospića Marija Švigira. Preokret u režiji Simeunovića i Hertla dogodio se u drugom dijelu. Slovenski internacionalac Milivoje Simeunović “rovao” je po parketu, lakoćom je driblao i bio inicijator plasmana svoje momčadi u veliko finale. U 26. minuti nakon sjajne akcije Gospićana rezultat je u egal vratio Ibrišimović, da bi konačnih 2:1 tri minute prije kraja postavio Robert Hertl. I to na kakav način! Simeunović se oslobodio dva protivnička igrača te u šestercu Nexe betona pronašao usamljenog Hertla koji petom prebacuje vratara Kranjčeca i donosi svojoj momčadi veliko finale.

GPV ELKRO GOSPIĆ - NEXE BETON 2-1

Suci: Jadranko Bartolić i Dražen Bukovac

STRIJELCI: 0:1 - Čopić (3), 1:1 - Ibrišimović (26), 1:2 - Hertl (38).

GPV ELKRO GOSPIĆ: Švigir, Novak, Simeunović, Ibrišimović, Rimac, Hertl, Purgar, Rimac, Korečić, Marinović, Kovačević.

NEXE BETON: Kranjčec, Čopić, Mikec, Dujmović, Ceboci, Rak, Ferenček, Mostarlić, Berković, Novosel.

MAL-GAL GRAĐEVINARSTVO KRAPINA - ASFALTI ZELENIKA, PLAMEN KRIŽEVCI 0-1

Suci: Tomislav Ištuk i Dalibor Mlakar

STRIJELAC: 0:1 - Grcić (6).

MAL-GAL GRAĐEVINARSTVO KRAPINA: Mordej, Kroflić, Šnofl, Kurtić, Vojsk, Smrekar, Miškić, Malogorski, Majcen, Malarić.

ASFALTI ZELENIKA, PLAMEN KRIŽEVCI: Jukić, Grcić, Đulvat, Kulenović, Čuljak, Kovačec, Šekrst, Copak, Grdović, Adamić, Pavičić, Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:40