LOKOMOTIVA - HAJDUK 2-0

Hajduk prvi put ove sezone kapitulirao u HNL-u, Kramarić razmontirao Krstičevićev stroj

 Ronald Goršić/ CROPIX

Bilo je to malo neobično: Hajduk je održavao inicijativu veći dio 1. poluvremena, ali je na odmor ipak otišao u rezultatskom minusu jer je upalila jedna od ne baš brojnih Lokomotivinih kontri!

Krstičević je u Zagrebu tražio sva tri boda. Tako se naime postavila njegova momčad. Rastrčana i požrtvovna, naglašeno agresivna, 'nabrijana': čim bi lopta dospjela suparničkom igraču, odmah bi ga žustro opkolila i trojica Splićana!

U takvim okolnostima Lokosi nisu mogi razviti vlastitu, dobro poznatu i kvalitetnu igru. Makar su se vrlo trudili i protokom vremena postajali sve uvjerljiviji.

1:0 – Kramarić

Vrlo osmišljena akcija Plavo-bijelih, Antolić šalje ulijevo Musi koji se probija nadomak poprečnoj crti i izvrsno nabacuje na suprotni kraj peterca, tu je najspretniji Kramarić, majstorski podmeće čelo i pogodak je neizbježan! Trener Hajduka ljutio se na užu obrane i srdito rukom odmahivao novom reprezentativcu Maloči...

2:0 – Boras

Povećanje vodstva za silno veselje Lokosa. I zabrinutost sudaca, napose prvog pomoćnog Havojića koji je – tvrde oni koji su vidjeli snimku - previdio klasično zaleđe strijelca Borasa koji je super vješto poentirao petom. Inače, dodavač je bio izvanredni Brozović. Taj detalj sigurno će se pozorno analizirati na sudačkim forumima, što Majstoru s mora neće pomoći jer ponovo je morao s centra...

U cijelosti se razigrao Antolić, korisnošću predstavljao Bručić, jasno da je Brozović nemala klasa, a Kramarić latentna opasnost. Otraga su Barbarić i Mesarić čistili kao metlom. Lovrić nije zadrhtao niti jednom, čak ni kad je Vuković iz slobodnjaka uzdrmao vratnicu, vratar ionako nije ništa mogao... Bila je to predstava u kojoj nije manjkalo zanimljivosti ni vrijednosti.

Mišo Krstičević, trener Hajduka, nakon utakmice je rekao

- Ne smijemo plakati, premda poraz boli. Svojim igračima smijem jedino čestitati, mnogima je ovo bila i deseta utakmica u mjesec dana, Andrijašević i Caktaš umorni su od puta u Gruziju, Maloča igra pod injekcijama. Htjeli smo, nismo mogli, trošimo se više od protivnika jer smo sami sebi nametnuli takav stil. Mladi smo, ponovo ćemo uhvatiti ritam. Dogovor je s Torcidom da na terenu izgaramo, rezultatima ćemo se odužiti kad-tad... Drugi pogodak? Ne bih komentirao. Imamo dojave da je bilo zaleđe, ali ne želim pomoćnog suca optužiti unaprijed. Glavni je bio dobar, očekivali smo puno gore suđenje...

Hajdukova serija je zauzdana, dočim Lokomotiva stiže u vrh ljestvice, ne znajući za poraz, dapače!









LOKOMOTIVA - HAJDUK 2-0 (Kramarić 42, Boras 53)

Lokomotiva: Lovrić, Samateh, Barbarić, Musa, Bručić, Boras, Antolić, Brozović, Zakarić, Kramarić

Hajduk: Blažević, Vršajević, Milović, Milić, Jozinović, Radošević, Andrijašević, Oremuš, Ozobić, Vuković, Vukušić

KRAJ UTAKMICE

80. minuta - Vuković je iz slobodnog udarca pogodio gredu i tako propustio priliku da Hajduk odvede u neizvjesnu završnicu

53. minuta - GOOOL Boras je povisio na 2-0. Centaršut s lijeve strane Blažević je kratko odbio, a na loptu je natrčao Boras koji puca, a njegov udarac petom u mrežu skreće Boras. Čini se da je pogodak postignut iz zaleđa.

42. minuta - GOOOL Baš kada se činilo da će dosadno poluvrijeme završiti bez pokgodaka Lokomotiva je odigrala savršenu akciju. Musa je centrirao za Kramarića kojem s pet metara nije bilo teško svladati Blaževića.

16. minuta - Dobra akcija Hajduka rezultirala je samo kornerom

10. minuta - Prvi put Hajduk je bio u izglednoj poziciji, no Vukušić nije bio spretan ovog puta.

Utakmica je počela

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:59