PROGLEDALI KROZ PRSTE

HNS SAZNAO KAZNU ZA VELIKI PROPUST U ZAPREŠIĆU UEFA je ovoga puta bila vrlo blaga

 Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je visinu kazne zbog propusta u utakmici mladih U21 reprezentacija između Hrvatske i Estonije.

Disciplinska komisija UEFA-e HNS-u je progledala kroz prste i kaznila ga s 5000 eura zato što je u utakmici u Zaprešiću nastupio Ivan Fiolić koji nije bio u završnom zapisniku.

"Hrvatski nogometni savez proteklih je dana bio u stalnoj komunikaciji s Uefom, dostavljeno je temeljito objašnjenje situacije, a navedene argumente Disciplinska komisija je u cijelosti uvažila te je prihvaćen stav HNS-a kako se radi o tehničkom propustu manjeg značaja koji ne zahtijeva teže sankcije već simboličnu financijsku kaznu", stoji u priopćenju HNS-a.

Hrvatskoj U21 reprezentaciji tako ostaje 2:1 ostvarena pobjeda protiv Estonije, kao i vrh ljestvice u kvalifikacijskoj skupini 6 za Euro 2017., sa 17 bodova iz sedam utakmica, pet bodova više od Švedske (5 utakmica).

Ujedno, na ovaj način hrvatska U21 reprezentacija je izbjegla Dinamovu sudbinu. Podsjećamo, za Dinamovu U19 momčad je nedavno protiv Anderlechta u Ligi prvaka zaigrao Matija Fintić, iako nije smio jer je imao tri žuta kartona. UEFA je u tom slučaju bila nemilosrdna i izbacila je talentiranu Dinamovu generaciju iz natjecanja usprkos pobjedi protiv Anderlechta u Bruxelessu s 2:0.

Dakako, Hrvatskoj i u slučaju teže kazne nije prijetilo ispadanje, ali je jedan od mogućih scenarija bio dodijeljivanje pobjede Estoncima za zelenim stolom. Srećom, nije se dogodio...









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:15