TRAŽE SE TALENTI

Hoće li Englezi 'ukrasti' još kojeg Hrvata? Ekipa iz Chelseaja i Uniteda stiže na Park mladeži

 Ronald Goršić / Cropix

Split se ne predaje, "crveni" se još uvijek nadaju četvrtom mjestu, trener GoranSablić računa da je njegova momčad u stanju izvesti pothvat, ustvari senzaciju i do kraja u preostala četiri kola preskočiti Lokomotivu koja ima dva boda više, ali objektivno i lakši raspored.

- Nogomet je čudo, složit ćete se - rekao je Sablić. Imamo utakmicu protivDinama, oni su favoriti, raspolažu moćnim kadrom, ali nisu nepobjedivi. To smo i pokazali… Posljednju utakmicu u Maksimiru smo izgubili sa 1-0, malo je falilo da im uzmemo bodove. Prije toga smo ih u Splitu pobijedili, minimalno sa 1-0, ali potpuno zasluženo.

Split ima velikih problema s realizacijom, automatski i s osvajanjem bodova, tako da su pet utakmica bez pobjede, četiri neriješene i jedan poraz. No, to nije sve, na tih pet utakmica postigli su svega jedan gol. Pa ipak Sablić kaže da se "podbačaj dogodio jedino na posljednjoj utakmici protiv Zagreba". Inače, igrama na ranijim utakmicama Sablić je zadovoljan.

- Kažu kako Dinamo ne djeluje uvjerljivo, što su gluposti, jer odreda pobjeđuju - rekao je Sablić. Kad pogledate njihovu klupu, sve vam moram biti jasno. Ipak, držim da znam formulu, da imamo mogućnost izboriti pozitivan rezultat.

Sablić je nepopravljivi optimist, a to njegovo raspoloženja pojačano je stanjem u momčadi. Naime, bez obzira na to što mu nema požutjelih Vidovića i Arroya, kao i što je već tri utakmice bez standardnog vratara Danijela Zagorca (istječe mu ugovor na ljeto), Sablića hrabri spoznaja da se u momčad vraća bekovski parMiljković i Vitus, te da će vjerojatno za finiš utakmice na raspolaganju imatiBagarića (poslije ozlijede odradio je tek jedan trening).

- Nećemo igrati bunker, ali nećemo ići ni u juriše. Moramo odigrati pametno, a to znači sigurno u obrani, kompaktno, zbijeno - rekao je Sablić.

Zanimljivo je da četiri prvotimca Splita imaju svoje korijene u Maksimiru, pa će biti posebno motivirani. Novinari su se raspitivali jesu li se iz Rijeke javljali, aludiralo se na dodatne premije, što je Sablić ne samo negirao, nego s indignacijom odbio:

- Nije me briga za njihovu borbu, meni je bitan moj klub. I kako ćemo žestoko igrati protiv Dinama, jednako će biti u sljedećem kolu na Rujevici.


S tribina skauti prate

Derbi u Parku mladeži zanimljiv je i za strance, tržište se ispituje, prate se i gledaju igrači. Tako je za derbi Splita i Dinama akreditacije zatražili (i dobili) predstavnici engleskih premijerligaša Chelsea i Manchester Uniteda, te talijanske Sampdorije. Dovoljan motiv i za one na travnjaku da se pokažu u što boljem svjetlu.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:42