OTKRIVENA TAJNA

HRVAT U SIR ALEXOVOJ KNJIZI Ferguson: 'Želio sam Modrića, on nikad ne simulira'

Vezni igrač Real Madrida jedini je Hrvat kojeg Sir Alex Ferguson spominje u svojoj autobiografiji

Autobiografija legendarnog Sir Alexa Fergusona, menadžera koji je čak 26 godina briljantno vodio Manchester United, izazvala je golemo zanimanje medija i čitatelja.

Objavljena početkom prošlog tjedna, knjiga je u prva tri dana prodana u čak 115 tisuća primjeraka. Nemilosrdni Škot je dobar broj stranica potrošio na obračun s nekoliko velikih zvijezda koje je vodio na Old Traffordu ( Beckham, Keane, Van Nistelrooy...), a biranim je riječima govorio o Cristianu Ronaldu (‘Najbolji kojeg sam ikad trenirao’) i, naravno, Giggsu te Scholesu.

I da, o Luki Modriću, jedinom čovjeku iz Hrvatske kojeg Ferguson spominje na više od 400 stranice knjige.

Realovog vezista Sir Alex se dotaknuo u čak tri različita poglavlja, redovito ga hvaleći kao sjajnog i vrlo poštenog igrača.

CITATI IZ KNJIGE

LJETO 2012.

Ulazio sam u svoju posljednju sezonu. Cijelo ljeto razmišljao sam samo kako pobijediti City. Na raspolaganju sam imao dobru ekipu, ali nedostajao nam je igrač tipa ‘mladog Scholesa’. Svi su pričali o Luki Modriću, da, želio sam ga dovesti u United, ali nismo htjeli opet pregovarati s Tottenhamom nakon onog mučnog posla oko transfera Berbatova...

PREVARANTI I POŠTENJACI

Nikad nisam tolerirao padavičare. Čak i s Ronaldom sam imao problema dok je bio mlađi. Prelagano je padao. No, kasnije se te loše navike riješio i postao je zreli igrač. Luka Modrić je primjer modernog nogometaša koji nikad ne simulira. Scholes i Giggs nikad ne simuliraju. Za razliku od Drogbe, što ste najbolje vidjeli protiv Barcelone 2012.

POSLJEDNJI MEČ U LIGI PRVAKA

Lani u osmini finala igrali smo sjajno protiv Reala. I u Madridu i na Old Traffordu. A onda je u uzvratu sudac zbog blagog prekršaja isključio Nanija. Odmah potom je ušao Modrić i izjednačio. Bili smo u stanju šoka. Dokrajčio nas je Ronaldo, iako smo u zadnjih 10 minuta mogli zabiti pet golova. Katastrofa! Da smo prošli, osvojili bismo Ligu prvaka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:07