VRUĆI VIKEND

HRVATI U LOVU NA NOVE 'KANTE' Zajedno imaju već 48 trofeja, mogu li doći do 51?

Mario Mandžukić slavi
 REUTERS/Stefano Rellandini

Ovaj vikend posebno je zanimljiv trojici hrvatskih reprezentativaca. Mario Mandžukić, Ivan Rakitić i Darijo Srna žele se okititi novim trofejima, trčati tko zna koje pobjedničke krugove. Juventus protiv Milana igra u finalu talijanskoga, Barcelona protiv Seville u španjolskome, a Šahtar kontra Zorje u Ukrajinskom kupu. Sljedećeg tjedna Luka Modrić i Mateo Kovačić igraju za najveći trofej, onaj Lige prvaka.

Mi ćemo se ovog puta ipak zadržati na Mandžukiću, Rakitiću i Srni koji prvi igraju oglede koji im mogu donijeti još koji naramak slave. Koliko će raspleti tih velikih finala utjecati na njihovo raspoloženje pri dolasku u kamp reprezentacije? Ne pišemo sve ovo bez razloga. Uostalom, zar niste vidjeli lica igrača Liverpoola kad su izgubili u Baselu od Seville? Zar vam nije kao zaustavljena slika ostalo liceDejana Lovrena, ono lice niz koje su kapale suze? I njegove rečenice nakon utakmice da taj poraz toliko boli da ne zna kada će bol prestati?

Ipak, nama se čini da priča u slučaju mogućih poraza ovog trojca neće neće biti ista. Lovren se borio za svoj prvi europski trofej, otkako je otišao iz Dinama, osvojio je još samo Francuski kup, pa je bilo logično da mu je teško pao poraz. Darijo Srna u dosadašnjoj karijeri u Hrvatskoj i Ukrajini osvojio je čak 24 (!?) razna trofeja, uključujući i Europsku ligu. Mario Mandžukić je do sada u karijeri uzeo također respektabilnih 16 trofeja, najjači je, naravno, Liga prvaka, dok je Ivan Rakitić osvojio osam trofeja, uzevši i Europsku ligu i Ligu prvaka. Dakle, naš trojac uzeo je sve što se može, a ukupno je osvojio, vjerovali ili ne, čak 48 trofeja! Nakon ovog vikenda društvo bi se moglo zaustaviti na brojci 51!

Idemo vidjeti što o tome misli Igor Cvitanović, pomoćni trener zagrebačkog Dinama.

- Svaki osvojeni trofej pozitivno djeluje na svakog igrača. Međutim, ako doživiš neuspjeh, pa nakon njega stigneš u reprezentaciju, sve se brzo zaboravi. Tako zaključujem da finala domaćih kupova za Mandžukića, Rakitića i Srnu neće igrati neku presudnu ulogu što se tiče njihovih nastupa za reprezentaciju. Makar je logičan zaključak da je za psihu jako dobro osvajati trofeje - priča Cvitanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:16