VRIJEME JE ZA SLAVLJE

Hrvati znaju kako osvajati trofeje: Mandžo ušao među elitu, ali teško će ispred ove trojice

ISTANBUL, TURKEY - MAY 20: Darijo Srna of Shakhtar Donetsk holds the UEFA Cup Trophy following his team's victory after extra time at the end of the UEFA Cup Final between Shakhtar Donetsk and Werder Bremen at the Sukru Saracoglu Stadium on May 20, 2009 in Istanbul, Turkey. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
 Mike Hewitt/Getty Images / Getty Images

Mario Mandžukić u karijeri je znao izabrati. Nakon Dinama, okej, otišao je u Wolfsburg, ali upravo je tamo pokrenuo karijeru koja mu je donijela prelaske u Bayern, Atletico, a sada i Juventus. Prevedeno, u klubove koji - osvajaju trofeje. U koje je, nota bene, i Mandžukić svojim itekako ugradio svoje zasluge...

Mandžukić, međutim, nije jedini hrvatski nogometaš koji trofejnost nosi u svome igračkom 'genu', njegova uspješnost nije ekskluzivitet današnjih Vatrenih. Ovo je lista petorice najuspješnijih, lista hrvatskih nogometaša koji ukupno broje - 84 trofeja!

1. DARIJO SRNA - 24

Rekorder reprezentacioje i Šahtara u karijeri je sa Šahtarom osam puta osvojio prvenstvo, pet puta Kup Ukrajine, sedam puta ukrajinski Superkup i jednu Europsku ligu. S Hajdukom je pak osvojio HNL te Kup Hrvatske!

2. IGOR BIŠĆAN - 20

Stvari su jasne: S Dinamom čak 13 trofeja (osam HNL-a, četiri Kupa, jedan Superkup), s Liverpoolom pak Ligu prvaka, Europski Superkup, FA kup, dva puta Liga kup i Community Shield.

3. MIHAEL MIKIĆ - 19

najtrofejniji Dinamov u karijeri se fino nakupio 'srebrinine'. Ovo je njegova trofejna soba: Šest naslova prvaka s Dinamom, pet Kupova i dva Superkupa, koje je u Japanu s Hiroshimom nadogradio s tri naslova prvaka i tri Kupa

4. MARIO MANDŽUKIĆ - 16

Situacija je sljedeća: s Dinamom tri HNL-a i dva Kupa, s Bayernom dvije Bundeslige, dva njemačka Kupa, Superkup, Ligu prvaka i europski Superkup, ali i Svjetsko klupsko prvenstvo, s Atleticom španjolski Superkup te s Juventusom talijanski superkup i Serie A.

5. IVICA OLIĆ - 14

Zagrebu je donio HNL, a to je ponovio s Dinamom, uz jedan Superkup. U inozemstvu je Ola skupio sljedeću 'srebrninu': CSKA (tri ruska prvenstva, dva Kupa, dva Superkupa, Europska liga), Bayernu (Bundesliga, njemački Kup i Superkup)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:36