EURO U-19

Hrvatska pregazila Srbiju i osigurala SP u Turskoj!

Izabranici Dinka Jeličića sa 3-0 pregazili su vršnjake iz Srbije, ali nažalost to im nije bilo dovoljno da izbore plasman u polufinale Europskog prvenstva do 19 godina

Hrvatska reprezentacija do 19 godina plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Tursku iduće godine! Izabranici Dinka Jeličića sa 3-0 pregazili su vršnjake iz Srbije, ali nažalost to im nije bilo dovoljno da izbore plasman u polufinale Eura, tako da se moramo zadovoljiti samo utješnom nagradom. Za takav rasplet krivi su Englezi koji su u drugoj utakmice grupe iznenadili Francusku (2-1) i eliminirali 'mini vatrene' s Eura. Gordi Albion je s oba pogotka 'počastio' nespretni vratar Francuza...

Trenutak istine sveden na 90 minuta ove utakmice koja je odlučivala o putniku na SP. Uoči početka sportski pozdrav i zagrljaj dvojice izbornika. I rano vodstvo Hrvata:

1:0 - Pavičić

Agilni Aleksić odmah je probijao lijevom stranom. Kad je lopta stigla do Čolaka slijedio je ulazak u kazneni prostor i precizni pas Pavičiću, koji se brzo namjestio i s desetak metara desnom nogom raspalio u lijevi donji kut. Izvanredno!

Šteta što desetak minuta kasnije nismo povisili budući da je Gorupec perfektno naciljao Miškića, on pak glavom poslao parabolu koja je zamalo prošla iznad grede.

Onda su nam Srbi uzeli loptu. Srećom, u njihovoj igri nije bilo ni siline ni točnosti, sve neki isforsirani pokušaji. Mi smo olako upropastili nekoliko opasnih napada, nedostajalo je mirnoće i koncentracije.

Dosta se oštro ide na Ninkovića, razmaženu zvjezdicu Partizana, koji se previše previja nakon svakog dodira. A pravi je igrač. Jednom je ostao sam na lijevom ofenzivnom boku, izmaknuo inače izvrsnom Mitroviću i izbliza pucao u vanjski dio mreže. Dobro smo prošli.

Lijepo je gledati Pavičića, stvarno ima smisla. Dominira staloženošću, samouvjerenošću i tehničkim rješenjima.

Kad je Mrzljak okomicom pronašao Čolaka činilo se da će biti 2:0, ali zasmetao mu je Pongračić pa im Pajović krade loptu. U kontri panika: Ninković se namjestio na udarac s oko 25 metara, gađao je lijevu stranu mreže, pogodio lijevu vratnicu, provukli smo se ni krivi ni dužni!

Do odmora još jedna kombinacija koja je mirisala na mat: Čolak je spretniji od Spajića, vraća natrčalom Miškiću i lopta prolazi pokraj vrata.

Nastavak starta konfuzno jer dopuštamo Đurđeviću centaršut zdesna za Ninkovića, ali on ne pronalazi put do mreže.

2:0 - Pongračić

Iznimno kvalitetno nabacivanje Aleksića slijeva, za suigrača iz Osijeka, Pongračića, trzaj čelom i to je neobranjivo!

3:0 - Pongračić

Pavičić je servirao Čabraji, on iskosa slijeva vrlo dobro zavrnuo pred peterac, a tu Pongračić stilom rasnog strijelca pakira lijevom nogom za veliku prednost.

Sve je super, ne idemo u polufinale, ali idemo u Tursku, na World Cup kategorije 'do 20' naredne godine, krasan je to učinak potentnog sastava i debitanta Jeličića koji je u prvoj sezoni mandata ulovio i EP i SP.

HRVATSKA - SRBIJA 3:0 (1:0)

RAKVERE - Gradski stadion. Gledatelja oko 2.500. Sudac: Paolo Valeri (Italija) 7, pomoćnici: Tropeano (Luksemburg) i Žuk (Bjelorusija), četvrti sudac: Saar (Estonija). Delegat: Pat Quigley (Republika Irska)

STRIJELCI: 1:0 - Pavičić (2), 2:0 - Pongračić (49), 3:0 - Pongračić (57)

HRVATSKA (4-4-2): Sluga 6,5 - Gorupec 6,5, Mitrović 7 (od 53. Močinić 6,5), Čalušić 6,5, Aleksić 6,5 - Pavičić 7,5, Mrzljak 6, Pongračić 7,5, Miškić 6 - Čolak 6,5, Čabraja 6. IZBORNIK: Dinko Jeličić 7

SRBIJA (4-2-3-1): Pajović 5 - Čavrić 5,5, Spajić 5 (od 55. Ivković 5), Radoja 5, Stojković 6 - Mijailović 5,5, Petrović 5 - Dimić 5,5 (od 76. Pavlovski -), Poletanović 5 (od 59. Radovanović 5), Ninković 7 - Đurđević 5,5. IZBORNIK: Zoran Marić 5,5.

ŽUTI KARTONI: Petrović (12, preoštra igra), Mijailović (31, preoštra igra), Pavičić (37, preoštra igra), Čalušić (46, preoštra igra), Radovanović (72, preoštra igra)

IGRAČ UTAKMICE: Mihael Pongračić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:20