PODRŠKA SA SVIH STRANA

'I NA DRUGOJ STRANI SVIJETA, USRED TIHOG OCEANA, SRCA KUCAJU ZA HRVATSKU!' Hrvat iz Nove Kaledonije: 'Finale po našem vremenu počinje u ponedjeljak'

 
 Privatni album /

Podrška Vatrenima stiže doslovce iz čitavog svijeta jer je priča o malenoj zemlji koja se popela do samog vrha svjetskog nogometa sve samo ne obična i uobičajena.

Redakciji Jutarnjeg javila se i jedna hrvatsko-francuska obitelji iz daleke Nove Kaledonije.

- Mi smo hrvatsko-francuska obitelj i živimo 20.000 (24 sata leta) od Hrvatske, na pola puta između Australije i Fidžija, usred južnog Pacifika i vjerojatno smo najudaljeniji navijači Vatrenih, napisao nam je Tomislav Govekar, po struci novinar.

- Supruga Caroline i ja u Nouméau, u Novu Kaledoniju, preselili smo iz Pariza 2009. godina. Imamo i dva sina, Thea (19) i Luku (18). Djetinjstvo sam proveo u Zagrebu i to u stanu s pogledom na glavni Trg i Manduševac, nakon čega smo preselili u Nicu, priča dalje Tomislav.

- Naši dečki, Theó i Luka, bili su u Zagrebu prošlog prosinca i Novu godinu dočekali na Trgu. Kažu da je bila prava ludnica. U Novu Kaledoniju su se vratili s kockastom zastavom i torbom punom sjećanja.

Privatni album /
Luka i Theo u Zagrebu

Tomislav kaže da se utakmice Svjetskog prvenstva prenose u 1 i 5 ujutro po njihovom vremenu Nouméa je +9 sati u odnosu na Zagreb) tako da nakon cjelonoćnog gledanja svi mogu dobiti ulogu u 'Walking Dead', no nije im žao.

- Evo nas sad i na kraju prvenstva. Koji rasplet! 20 godina nakon što je Thuram odgovorio Šukeru, tu smo opet: različiti akteri, ali sličan scenarij. I jedan korak dalje. I možda prva zvijezda na kraju puta. U Nouméai, posljednji čin počinje u ponedjeljak u 2 ujutro. S prijateljima, uz kave i kroasane. Za antologijsku utakmicu i na drugoj strani svijeta, usred Tihog oceana, srca kucaju za kockaste!, napisao nam je Tomislav Govekar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:17