UŽIVA U SPLITU

Ibričić: Džeko mi govori da ne idem iz Hajduka. I ja ću ga poslušati...

'S Hajdukom želim osvojiti naslov prvaka. Istina je da postoji mnogo upita. Međutim, također je činjenica da se za sada nije pojavila konkretna i ozbiljna ponuda'
Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: Senijad Ibricic i Tomislav Barbaric.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX

Senijad Ibričić priključio se jučer poslijepodne pripremama Hajduka. Najbolji igrač i prvi strijelac Bijelih u prošloj sezoni često je proteklih mjesec dana bio tema novinskih napisa. Spominjali su se razni klubovi kao potencijalne nove Ibričićeve destinacije, a Wikipedia već je 24-godišnjeg veznjaka plasirala u Rubin iz Kazana.

- Istina je da postoji mnogo upita. Nikada kao ovog ljeta. Međutim, također je činjenica da se za sada nije pojavila konkretna i ozbiljna ponuda koja bi zadovoljila i mene i Hajduk, jer nije samo u pitanju interes kluba. Ako ne budemo i ja i Hajduk zadovoljni, transfer se neće ostvariti. Kako se taj uvjet dosada nije ispunio, ja sam i dalje Hajdukov igrač i u nedjelju putujem s momčadi na pripreme u Sloveniju - kazao je Ibričić bez okolišanja i pritom još naglasio:

- S Hajdukom želim osvojiti naslov prvaka. Titula najbolje momčadi HNL-a jedino je što mi nedostaje u dosadašnjoj karijeri. Prošle sezone smo osvojili Kup, bio sam najbolji igrač po ocjenama SN-a, zatim najbolji nogometaš Dalmacije i nedostaje mi još samo naslov prvaka da upotpunim kolekciju. S obzirom da se nije pojavila ponuda koja bi me odvojila od Hajduka, koncentriran sam na šampionsku utrku koja nas čeka u novoj sezoni.

Kakva bi vas ponuda udaljila s Poljuda?

- Da financijski zadovolji i Hajduk, a meni prvenstveno pruži mogućnost nogometnog napretka. Ne zanemarujem Rusiju i Ukrajinu čiji glavni klubovi uvijek igraju Ligu prvaka. Turska? Za sada bin Tursku stavio iza svih nabrojenih. Nekako ne vidim sebe u Turskoj.

Odmor s Džekom u Dubrovniku

Ibričić se pet dana odmarao u Dubrovniku u društvu sa suigračima iz reprezentacije BiH, Edinom Džekom i Emirom Spahićem.

- Predivan odmor, navečer smo znali odigrati i poneku utakimicu malog nogometa. Onako iz gušta.

Što je Džeko poručio Ibričiću?

- Davno je meni Džeko rekao svoje mišljenje, još dok je bio u Splitu. Vidio je kako živim, kakav status imam u Hajduku i jasno mi je kazao - ne odlazi iz Hajduka ako nemaš neku strašno dobru ponudu, jer u Hajduku ti je odlično. I ja slušam mog prijatelja Džeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:58