SPREMAN ZA GRČKU

Ivan kao Davor i Diego: U Sevilli će se jednog dana u istom tonu pričati i o Rakitiću

 AFP

Hrvatska u veznoj liniji ima perfektne igrače. Modrić, Kranjčar, Badelj i posebno Rakitić. Osim Badelja, svi igraju u najkvalitetnijim europskim ligama i vrlo su cijenjeni. Modrić je prva violina Tottenhama, Rakitić Seville. Trenutno je njegov klub iz Andaluzije na trećoj poziciji, već šest utakmica je neporažen i na stadionu “Sanchez Pizjuan” dočekuje do jučer vodeću Valenciju. Ispred Seville je još samo omraženi gradski rival Betis...

Uskoro u puni pogon

Ivan Rakitić je već nekoliko mjeseci razlog glavobolje Slavena Bilića. U času kada je Modrić bio razapet između Chelseaja i Tottenhama, Kranjčara pogađale su ozljede i neizvjesnost, Rakitić je pauzirao četiri mjeseca zbog ozljede metatarzalne kosti. Sada su sve te neugodnosti za Bilićev stožer pospremljene u arhivu, za Grčku će svi biti fit, “Raketa” je opet na lansirnoj rampi:

- Noge su dobro, odlično sam pripremljen, samo moram uhvatiti ritam. Za utakmicu, dvije bit ću u punoj natjecateljskoj formi...

To je dobra informacija za izbornika, pred vama je ključna kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo. Mnoge važne stvari će se dogoditi u Ateni 7. listopada?

- Već idućeg vikenda bit ću u punom ritmu i, naravno, spreman za Grke. Za Hrvatsku je to meč godine i, hvala Bogu, nadam se da ćemo biti u top-formi. Jaki smo, a izbornik će presuditi tko će igrati. Hrvatska ima jednu od najboljih veznih linija u Europi, važno je da svi Atenu dočekamo zdravi. Ostalo je “naša briga”.

Može li se Sevilla u ovoj sezoni suprotstaviti Realu i Barceloni, klubovima iz “druge galaksije”, koji ipak povremeno pokazuju ovozemaljske slabosti?

- Malo je momčadi koje to mogu, ali Sevilla je odmah do njih. Već šest utakmica nismo izgubili, a našu snagu definitivno ćemo testirati na sljedeća dva susreta, s Valencijom i Atleticom u Madridu.

Gledali ste Dinamo - Real?

- Naravno, i bio sam iznenađen dobrom igrom Dinama. Hrvati moraju biti ponosni na Dinamo, no na idućim utakmicama treba potvrditi da to nije bio trenutak inspiracije i slučajnost...

Je li vas netko impresionirao? Osim golmana, naravno!

- Svi su odigrali fenomenalno, nije bilo slabe točke, o čemu svjedoči i igra Reala u finišu utakmice, kada je u njihovoj igri bilo čak i panike. Cijela momčad odlično je obavila posao.

U Ateni se vadi viza

Na trenutak smo zakoračili u “crnu rupu” Bilićeva komponiranja momčadi. Petrić je zapostavljen. Ne traži se od izbornika da doživotno honorira njegov gol na Wembleyju, ali kada je Olić izvan upotrebe, kada napadačima baš i ne ide, Petrić je zaslužio da dobije minutažu. U pitanju je moderni centarfor...?

- Jako je tužan. Ali razumije što se događa i shvaća izbornika. Želi se vratiti, kaže da je spreman, u punoj je formi i ma kako bila teška situacija, uvjeren je da će se vratiti u udarnu postavu.

Sjećaju li se još u Sevilli Davora Šukera?

- Kako da ne, o njemu se priča kao da je još ovdje, Maradona i on su obvezan dio svakog nogometnog razgovora. Ostavio je dubok trag, rijetki su takvi... Uvjeren sam da će se u Sevilli jednog dana u istom tonu pričati i o Rakitiću, kojega danas tretiraju kao jednog od glavnih igrača.

Nadam se da će ga tako tretirati i Bilić jer bi tandem Modrić - Rakitić trebao biti ključni dio momčadi 7. listopada u Ateni, kada se vadi viza za Europsko prvenstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:21