OSVRT NA VRUĆU TEMU

IZBORNIK DALIĆ KOMENTIRAO PREDSJEDNIČKE IZBORE 'Svatko od nas ima svoje opredjeljenje, ali svima nam mora biti zajednički cilj Hrvatska'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u velikom se intervjuu za SN osvrnuo i na predsjedničke izbore
 REUTERS/Antonio Bronic

Tema broj jedan u državi su predsjednički izbori, kandidati pozivaju na zajedništvo, slijede vaš moto u vođenju reprezentacije. Kako gledate na izbore?

- Kao građaninu moja je obveza izaći na izbore i to ću napraviti. Poštujem Zorana Milanovića i njegovu ambiciju da bude predsjednik Hrvatske, no moj izbor je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Mislim da je mnogo toga napravila za promociju Hrvatske u svijetu. Podržava hrvatski sport i nogometnu reprezentaciju. Smatram da radi puno na zajedništvu, to je ono što nam treba. Vjerujem u kontinuitet, da će ona u drugom mandatu biti još bolja i učiniti još više. Da će biti kritičnija prema stvarima koje nisu dobre kako bi naša država biti uspješnija i išla naprijed. Međutim, kako god završe izbori, pozivam onoga tko će obnašati predsjedničku dužnost da dođe na sljedeću domaću utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije.

I na Euro. U Rusiji su bili i predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Plenković.

- To je sasvim normalno. U redu, sad su izbori pa su podjele tko će za koga glasati, ali nakon izbora trebat će nam zajedništvo. To je ono na čemu radim ove dvije godine. Imamo jednu i jedinu Hrvatsku, nemamo se potrebe prebrojavati i tražiti tko je tko. Svatko od nas ima svoje opredjeljenje, ali svima nam mora biti zajednički cilj Hrvatska. Uvijek kažem - iznad svih nas je Hrvatska. I mene, i predsjednika, i bilo koga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:09