PIŠE TOMISLAV ŽIDAK

Jose Mourinho u ZG šopingu: Od sada će skauti Reala pratiti Alena Halilovića

 AP

Jose Mourinho u Zagrebu nije gubio vrijeme. Došao je vidjeti Modrića, a u notesu je završio - Alen Halilović! Iako su mu raznorazni savjetnici servirali mnoga igračka imena, od Radoševića do Kovačića, trener Reala je u svojoj memoriji zacementirao novo ime.

Oni, koji su ga upozorili na “Dinamovog Messija”, rekli su mu: “Ne nudimo vam igrača za Porto ili Benficu, već nogometaša koji će jednog dana biti kreator igre. Kao Özil, Modrić...”

Alen Halilović ovih dana - briljira. Na zadnjoj utakmici protiv Splita zabio je tri gola, dvaput asistirao i natjerao svog direktora i vlasnika Zdravka Mamića na spontani pljesak. “Još jedan kapenzi”, rekao je u sebi Maminho, svjestan da će i Mourinho saznati za klasu najvećeg talenta Dinamove omladinske škole, kojemu su pametni treneri godinama uzalud tražili “falingu”. Nisu je našli.

Zašto je Cr7 nesretan?

- Skauti Reala će pratiti Halilovića na svim važnijim utakmicama - obećao je Mourinho, koji u svojoj ergeli već ima jednog izuzetno nadarenog igrača, koji bi za godinu dana trebao biti senzacija kraljevskog kluba. Povremeno trenira s prvim sastavom. Riječ je o Enzu Zidaneu, sinu jedne od Realovih ikona, direktora sektora za nogomet. Enzo Zidane već sa šesnaest godina imao je potpunu zaštitu od medijskog proganjanja, potpuno je izoliran, Real čini sve kako bi se njegov talent nesmetano razvijao. Ako je i približno nadaren kao otac, bit će čudo.

Hoće li na Santiago Bernabeuu jednog dana zaigrati tandem Zidane - Halilović? Lako moguće, jer svaki igrač koji podsjeća na Iniestu, Xavija ili Messija postaje Mourinhova opsesija. Zar nije za to potvrda i Modrić, za kojega je kraljevski klub izdvojio 30 milijuna eura, čim je Mourinho shvatio da se može nositi s glavnim igračima Barcelone...

Za kratkog boravka u Zagrebu, Mourinho je ostavio mnogo tragova. Rijetkim sugovornicima je objasnio i zašto je nesretan Ronaldo:

Utjecaj Barcelone

- Nije u pitanju novac, već taština! Zna se da je Barcelona utjecajnija u Fifi i Uefi kada se biraju igrači za Zlatnu loptu. Nakon što je godinama vladao Leo Messi, sada su počeli gurati Iniestu, iako je jasno kao dan da na svijetu postoje samo dvojica igrača ekstra klase, Messi i Cristiano Ronaldo.

Mourinho je u ovom slučaju u pravu. Messi i Ronaldo su ono što su nekada bili Maradona i Platini, Cruyff i Beckenbauer, Pele nije imao konkurenta, on je bio jedini kralj. Tako su danas Ronaldo i Messi kat iznad svih , iako Messi stanuje “etažu” više. Svaka čast i Xaviju i Iniesti i Ibrahimoviću, ali, njihov talent je kat niže...

Mourinho je demantirao da je u pitanju ljubomora na Modrića, zbog izuzetne medijske pažnje španjolskih glasila, Ronaldo je nesretan samo zato jer će ga vjerojatno opet zaobići Zlatna lopta, koju je osvojio 2008. . Nakon toga je počela vladavina Messija...

No, vratimo se Alenu Haliloviću. Mladi Dinamov nogometaš je 18. lipnja navršio 16 godina, a o njemu se već priča najmanje dvije godine. U međuvremenu su ga snimili skauti Juventusa i još nekih klubova, a sa šesnaest je za njega saznao i Mourinho. Iako se već i ranije govorilo da je Real pokazao zanimanje. Pitanje je; hoće li ga Mamić prodati već u tinejdžerskoj dobi, ili će ipak odigrati poneku utakmicu i za seniore? Dinamo je bogat klub i ne mora prodavati i mlade igrače da bi preživio. Bez obzira što Mourinho rekao o tome, Dinamo ne bi trebao biti njegova kolonija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:37