NOVI GALACTICOS

Kaka: Beckham me uvjerio da odem u Real

'Nije stvar u novcu već u izazovu, a Real Madrid sprema nešto nevjerojatno što nisam mogao propustiti'

ZAGREB – Novo pojačanje Real Madrida Kaka dan nakon stavljanja potpisa na višegodišnji ugovor otkrio je neke tajne koje muče sve 'rossonere'.

- Razgovarao sam s Davidom Beckhamom oko dolaska u Real Madrid i dao mi je vrlo dobre savjete. Dok je bio u Milanu Beckham mi je rekao da je Real fantastičan klub i da je igranje za njih nevjerojatno iskustvo koje jednostavno moram doživjeti – kaže brazilski čarobnjak s loptom.

Kaka je jučer potpisao za 'kraljevski klub' koji je iskeširao 62 milijuna funti kako bi doveo jednog od trojice najboljih nogometaša svijeta, a u utrci je za Cristianom Ronaldom s kojim su već obavili liječnički pregled kako bi se uvjerili da su njegove prepone dobro.

- Razgovarao sam s vodstvom kluba koji su me uvjerili da rade jedan nevjerojatan projekt i jednostavno nisam mogao odbiti takvu ponudu. Dugo sam vagao ponudu i ipak se odlučio karijeru nastaviti na Santiago Bernabeu. Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali uskoro ćete sve doznati. Transferi su u tijeku i sve će uskoro biti poznato – rekao je 27-godišnji Brazilac.

Kaka je potvrdio da je već ranije imao primamljive ponude koje su ga umalo odvele sa San Sira, ali Ancelotti je bazirao igru na njemu i klub je ovisio o njemu.

- Carlo Ancelotti me prijašnjih godina uvjerio da mi je bolje ostati u Milanu pa sam i ostao. Vjerujte mi imao sam prilike za više novaca otići u klubove koji se bore za naslov najbolje momčadi Starog kontinenta, ali sam ostao zbog navijača i vodstva. Želio sam osvojiti sve s Milanom i stručnim vodstvom. Kako sada više nema Ancelottija odlučio sam se da je vrijeme za korak dalje. Već davno sam rekao da ako ikad napustim San Siro da će to biti zbog Reala – kaže Kaka koji je odbio vrednije ponude Chelseaja i Manchester Cityja od ove 'kraljevskog kluba'.

Chelsea je navodno nudio 90 milijuna eura, dok su šeici Cityja otišli korak dalje i nudili 150 milijuna eura za usluge Brazilca. Govorilo se i o plaći, pa je tako Kaka odbio 10 milijuna funti momčadi sa Stamford Bridgea te dosad najveću plaću ikad 15 milijuna funti godišnje od Premierligaša.

- Nije stvar u novcima. Već odavno sam osigurao egzistenciju sebi i svojoj obitelji tako da me novci ne privlače. Ono što me privuklo u Madrid je taj projekt koji klub ima i koji će se ostvariti, a ja sam samo jedan kotačić u tom stroju. Znam da ću ovdje osvojiti mnogo titula i to je stepenica iznad Reala – rekao je Kaka koji je potpisao šestogodišnji ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:49