NOVI ‘GALACTICOS’

Kaka: Plačem za Milanom, radujem se Madridu

Madridski Real kupnjom Kake počeo stvarati novi ‘Galacticos’

Brazilac Kaka, ponajbolji svjetski nogometaš, novi je član madridskog Reala. ‘Kraljevski klub’ iskrcao je za njega Milanu astronomskih 65 milijuna eura.

Drugi je to rekordni transfer u povijesti nogometa nakon onog koji je ostvario također Real dovođenjem Zinédinea Zidanea iz Juventusa u ljeto 2001. Dogovor je nakon tjedana medijskih nagađanja i spekulacija postignut u Recifeu u Brazilu gdje je Kaka (27) na pripremama s reprezentacijom.

Ricardo Ezecson Dos Santos Leite, to je puno Kakino ime, prva je velika akvizicija Realovog predsjednika Florentina Pereza koji će sada otvoriti nove ‘frontove’ na Old Traffordu i Allianz Areni kako bi Kaki priključio Cristiana Ronalda i Francka Riberyja.

- Znam da su navijači Milana sada žalosni i ja plačem s njima. U Italiji ostavljam odlične prijatelje - Gattusa, Nestu, Seedorfa, Ronaldinha... Oni su mi pomogli da postanem ono što sam danas. No, istodobno se radujem novom ‘radnom mjestu’ na Santiago Barnabeuu. Strategija predsjednika Pereza čini mi se strašno interesantnom - rekao je Kaka na konfrenciji za novinare u Recifeu kada je okončana prva velika ‘trakavica’ prijelaznog roka.

Novi čelnik najtrofejnijeg svjetskog kluba odlučio je prekinuti dominaciju Barcelone u Španjolskoj i dokinuti neugodni niz u kojem Real u posljednjih pet godina nije uspio izboriti niti jedno četvrtfinale Lige prvaka.

- Bit ćemo opet jaki i atraktivni kao svojedobno sa Zidaneom, Beckhamom, Ronaldom, Figom - najavio je zadovoljni Perez.

Kaka je otvoreno priznao da je Lionel Messi trenutačno najbolji igrač svijeta, no i on je najavio novu eru Reala i ‘rušenje’ Barcelone. Pri donošenju odluke o odlasku iz Milana u Madrid vodio se i sentimentalnom željom da novac od njegovog transfera pomogne Milanu da izađe iz financijske krize. Može mu se vjerovati, ako zaista tako kaže, iako je godišnja plaća od 9 milijuna eura zasigurno veći motiv. Kaka je također naglasio:

- David Beckham savjetovao mi je da ne dvojim niti trenutak. Rekao mi je - to je najbolji potez za tvoju karijeru.

Hoće li to zaista biti tako, pokazat će vrijeme. Jedno je ipak sigurno - dovođenjem velikog Kake, najbolji je potez povukao Florentino Perez.

Najveći transferi u povijesti

Igra ‘Prodavač’ Kupac Cijena (euri) Godina transfera

Zinédine Zidane Juventus Real Madrid 73 milijuna 2001.

Kaka Milan Real Madrid 65 milijuna 2009.

Luís Figo Barcelona Real Madrid 58,5 milijuna 2000.

Hernán Crespo Parma Lazio 53,6 milijuna 2000.

Gianluigi Buffon Parma Juventus 49,2 milijuna 2001.

Robinho Real Manchester City 49 milijuna 2008.

Christian Vieri Lazio Inter 48,3 milijuna 1999.

Andrej Ševčenko Milan Chelsea 46,5 milijuna 2006.

Dimitar Berbatov Tottenham Manchester United 46,4 milijuna 2008.

Pavel Nedved Lazio Juventus 46,2 milijuna 2001.

Na popisu najskupljih slijede Rio Ferdinand (Leeds - Manchester United, 43,9 iz 2002.), Gaizka Mendieta (Valencia - Lazio, 43,8 milijuna iz 2001.), Ronaldo iz Intera u Real za 43 milijuna 2002...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:39