DINAMO - LUDOGOREC 3:2

KAKVA SREĆA ZA MODRE Dinamo ostaje u Europi, Vida zabio u 98. minuti

Bugari imaju za čime žaliti. Već nakon pola sata prve utakmice mogli su otići na dva, možda čak i tri gola prednosti. Promašili su nekoliko izglednih prilika
 Srđan Vrančić/CROPIX

Ante Čačić nakon ove utakmice može otići na Kamenita vrata i zapaliti svijeću. Uoči uzvrata protiv Ludogoreca smo najavljivali kako je trener Dinama rođen pod sretnom zvijezdom. A ona mu se ponovno poklonila u srijedu u svom punom sjaju. Baš kao i u Razgradu prije sedam dana, poslala mu je Antu Rukavinu čiji su golovi ostavili Dinamo u Europi i Domagoja Vidu koji je u sudačkoj nadoknadi zabio za prolaz.

Umalo mahnuli Europi

Dinamo je teškom mukom pobijedio Ludogorec 3-2 i čekirao kartu za 3. pretkolo Lige prvaka i dvostruki okršaj s moldavskim Šerifom. Ali, za naplatu dugova od prije dvije godine trebati će šok terapija. Jer, ovakav Dinamo kakav smo gledali u dvije utakmice s Ludogorecom je sve samo ne lovac. Prije lovina...

A malo je nedostajalo da se Dinamo prometne u prvi hrvatski klub koji će mahnuti na ispraćaju Europi. Bugari su dva puta vodili, Dinamo je dva puta stizao. I onda je u 98. pogodio za pobjedu.

Osim uvodnih nekoliko minuta, Ludogorec se u uzvratnoj utakmici postavio kao apsolutni favorit. U Maksimiru su krenuli napadački. Tako su uostalom i najavili, a Dinamova igra bila je na aparatima. Nervozni i nemotivirani. Bez pravog pasa, kreacije, žara...

Bugari su otključali vrata Kelave u 12. minuti. Slobodni udarac s desne strane izveo je Stojanov, Kelava je odletio u prazno a Gargorov glavom dovodi Ludogorec u vodstvo. Isti igrač iskupio se za promašeni zicer par minuta ranije kada je neometan prebacio vratnicu.

Sveti Ante Rukavina

15 tisuća navijača se nakon pola sata igre pretvorilo u jednoglasni orkestar zvižduka. Razlog je bilo Ibanezovo petljanje loptom pred svojim kaznenim prostorom, a koje je Gargorov propustio kazniti. Da je Ludogorec otišao na 2-0, teško da bi Dinamo mogao nešto napraviti...

No, već u idućem napadu Ante Rukavina je vratio stvari na početak. Šime Vrsaljko je ubacio s desne strane, a napadač Dinama glavom poslao loptu pod prečku. Još se slavlje nije stišalo, a Ludogorec je stigao u vodstvo. Nakon slobodnog udarca, Marcelinho je rukom primirio loptu i zabio. Modri su protestirali, ali sudac Felix Zwayer ostao je nijem...

U poluvremenu je na zapadnoj tribini pala oklada hoće li se Ante Čačić uopće vratiti na klupu. Vratio se. Ibaneza je ostavio u svlačionici, a u vatru gurnuo Alispahića i Dinamo je zagospodario travnjakom.

Na ruku im je išlo i isključenje Marcelinha. Kada već nije dobio žuti zbog ruke prilikom gola, dobio ga je zbog simuliranja.

Dinamo se vratio u igru u 60. minuti. Lopta je dugo išla po kaznenom prostoru gostiju, a onda nekako stigla do Rukavine koji ju šalje u mrežu za izjednačnje. U tim trenucima je Čačić naredio opću ofenzivu. Izvadio je Calella i u igru ubacio Čopa čiji udarac odlazi tik pored vratnice.

Ubačaji lak plijen

Onako kako je Dinamo igrao posljednjih pola sata trebao je od starta. Bugari su se povukli u rupu, a “modri” su pleli mrežu oko kaznenog prostora. Međutim, ubačaji sa strane bili su laki za Golubovića. Malo je goste i pomazila sreća kada je desetak minuta prije kraja vratar spašavao udarac svog braniča, ali... A onda je došla sudačka nadoknada.

Liga prvaka, 2. pretkolo (uzvratne utakmice):

Dinamo - Ludogorec 3-2 (Rukavina 33, 60, Vida 90+8 / Gargorov 12, Marcelinho 36), prva utakmica 1-1

Helsingborg - The New Saints 3-0 (0-0)

Vardar - Bate Borisov 0-0 (2-3)

Slask Wroclaw - Budućnost 0-1 (2-0)

Linfield - AEL Limassol 0-0 (0-3)

Dinamo - Ludogorec 3:2 (Gargorov 12', Marcelinho 36'; Rukavina 33', 60, Vida 98')



Dinamo: Kelava, Ibanez (od 46' Alispahić), Tonel, Vrsaljko, Vida, Calello (od 62' Čop), Kovačić, Sammir, Badelj, Rukavina, Beqiraj (od 72' Peko).

Ludogorec: Golubović, Barthe, Dyakov, Minev, Guldan, Junior Caicara, Genchev, Ivanov (od 88' Moti), Stoyanov (od 74' Guela), Marcelinho, Gargorov (od 77' Bakalov).

Kraj utakmice.



90+8 minuta - GOOOL! Vida je pogodio za prolaz Dinama!

90+7. minuta -Peko je izborio korner, posljednja prilika za Dinamo.

90+5. minuta - Igrači Ludogoreca odugovlače s izvođenjem prekida, posljednji je zbog toga Guela dobio žuti karton.

90+3. minuta - Badelj je zaradio žuti karton.

90+1. minuta - Moti je presjekao jednu loptu i povukao kontru, ali nije imao nikoga od suigrača, pa se odlučio na udarac iz daljine, koji nije bio opasan za Kelavu.

90. minuta - Igrat će se još pet minuta.

87. minuta - Igrači Dinama su smanjili tempo u završnici.

80. minuta - Dinamo je bio na korak od prolaza, Sammir je ubacio loptu koju je jedan od igrača Ludogoreca skoro ubacio u vlastitu mrežu, ali je Golubović obranio.

79. minuta - Rukavina je opet bio u skoku, ali nije dobro pucao.

75. minuta - Badelj je probio desnu stranu i dobro ubacio, ali nikoga nije bilo na toj lopti. U nastavku akcije Peko je pucao Golubović brani.

72. minuta - Slobodan udarac za Dinamo izveo je Alispahić, ravno u ruke bugarskog vratara.

69. minuta - Dinamo je pritisnuo Ludogorec, Modri koriste igrača više i konstantno traže treći pogodak, koji bi ih odveo u sljedeće pretkolo.

60. minuta - GOOOL! Rukavina je pokupio jednu loptu u kaznenom prostoru i spretno je poslao u mrežu.

57. minuta - Dinamo ima igrača više. Ludogorec je bio u prilici, lopta je došla do Marcelinha koji je simulirao pad u 16-ercu i zaradio drugi žuti karton.

51. minuta - Sammir je bio u prilici, ali je loše tukao glavom.

48. minuta - Igrači Ludogoreca kombinirali su u 16-ercu, ali su igrači Dinama očistili prijetnju.

46. minuta - Ušao je Alispahić, izašao je Ibanez.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

45. minuta - Igrat će se još dvije minute.

43. minuta - Bugari su se povukli i mirno čuvaju prednost.

36. minuta - GOOOL! Marcelinho je primio loptu rukom, suci nisu reagirali, i poslao loptu iza Kelave za novo vodstvo.

33. minuta - GOOOL! Ante Rukavina bio je najviši u skoku i glavom matirao Golubovića.

31. minuta - Nova pogrška Ibaneza, ali Bugari nisu uspjeli iskoristiti odličnu priliku

26. minuta - Žuti karton za Beqiraja.

23. minuta - Igrači Ludogoreca su sakrili loptu i mirno kontroliraju utakmicu.

17. minuta - Prva prilika za Dinamo, nakon kornera lopta se odbila do Vide, koji nije bio precizan.

12. minuta - GOOOL! Ibanez je napravio prekršaj na rubu 16-erca. Bugari su odigrali kombinaciju Stoyanov je ubacio do Gargorova koji je ovaj put precizan.

10. minuta - S tribina se čuju uvrede upućene Zdravku Mamiću.

7. minuta - Odlična prilika za Ludogorec. Ibanez je napravio veliku pogrešku, lopta je došla do Gargorova koji je s nekoliko metara promašio praznu mrežu.

5. minuta - Oprezno su Dinamo i Ludogorec otvorili utakmicu. Igra se odvija na sredini terena.

Utakmica je počela.

Prije utakmice policija je privela nekoliko navijača.

Srdjan Vrancic / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:39