NEMA MJESTA ZA HULIGANE

KAPETAN I NJEGOVA VOJSKA PORUČILI NAVIJAČIMA 'Ponašajte se navijački, podržite i nas i nogomet'

 Goran Sebelic / CROPIX

Susret s novinarima uoči posljednje pripremne utakmice prije polaska u Francusku otvorio je kapetan hrvatske reprezentacije Dario Srna. U pratnji Luke Modrića,Ivana Rakitića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke, Srna se osvrnuo na posljednju kaznu pristiglu iz ureda FIFA-e i uputio apel navijačima.

– Htio bih u ime cijele nogometne reprezentacije izjaviti kako smo jako tužni zbog kazne koja je došla. Mi jako dobro znamo kako je to igrati pred praznim tribinama kad te ne bodre tvoji navijači. Došli smo ovdje svi s istim razlogom, da damo apel našim navijačima, da se ponašaju navijački, da podržavaju nogomet. Zaslužujemo podršku punih tribina, da se prema nama odnose pozitivno. Pozivam sve ljude, navijače, pa čak i državu da stanu na kraj tome.

U nastavku pred novinarima je ostao samo izbornik Ante Čačić kojem se svidjelo podsjećanje na činjenicu da je i 1998. reprezentacija iz Rijeke krenula put Francuske.

– Utakmica sa San Marinom završni je dio drugog bloka priprema i ne vidim je kao nekakvu generalnu probu za otvaranje prvenstva u Francuskoj. Svaki trening i utakmica vode me prema odluci tko će istrčati protiv Turske, ali o tome ćemo odlučivati uoči utakmice i na osnovu reakcija koje nam donesu posljednje treninzi i ova utakmica na Rujevici, pojasnio je izbornik koji posljednju utakmicu želi iskoristiti za dodatnouhodavanje zadnje linije pri čemu nije želio otkriti tko će dobiti prednost Vrsaljko ili Strinić. Čačić se osvrnuo i na stanje Modrića.

– Pražnjenje je bilo veliko, ali učinit ćemo sve da bude spreman za nastup. Luka je motiviran i vjerujem da će nadjačati sve prepreke. Glava je u takvim stvarima jako bitna, a on je u tome jak, uvjeren je Čačić koji je zadovoljan stigao na Rujevicu.

– Prijem koji je smo doživjeli u Međimurju i Rovinju bio je izvanredan, vjerujem da nas isto čeka i u Rijeci. Svi igrači koji su na popisu su zdravi, raspoloženi i motivirani. Za neke je ovo i posljednja prigoda za neki uspjeh na velikom natjecanju i vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:29