AUTOR ČUDA ŠIBENIKA

Karačić: Rezultati ne lažu, više nismo ‘mali’

Branko Karačić kao trener potpisuje velik podvig Šibenčana
Varazdin, 030410.Na gradskom stadionu u Varazdinu igra se prvenstvena utakmica 23. kola T-Com prve HNL.Na slici Sandro Bloudek, Dejan Glavica.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Svoger / CROPIX

ŠIBENIK - Pobjedom protiv Varteksa u Varaždinu 2-0 klub sa Šubićevca ostvario je najveći uspjeh u svojoj 78-godišnjoj povijesti.

Plasmanom u finale Kupa Hrvatske Šibenčani su nadmašili rezultat iz 1957. kada su igrali polufinale Kupa Jugoslavije i izgubili od Partizana 0-7. U prvenstvu Šibenik drži 4. mjesto i ovo je, prema svemu, sezona iz snova.

Karačić, koji je igrao u Hajduku te nekoliko puta bio u kombinacijama za trenersku poziciju u splitskom klubu, najavljuje da bijelima neće biti lako protiv Šibenika. U Hajduku znaju da Karačić ne prijeti praznom puškom jer je prošle jeseni šokirao Poljud pobijedivši u prvenstvenom meču 1-0 zahvaljujući golu Ermina Zeca.

- Bit će to drugačiji dvoboj nego u prvenstvu. Znam koliko Hajduku znači osvajanje trofeja, ali nama nitko ne može oduzeti pravo da se nadamo da možemo uzeti Kup - rekao je Karačić.

- Hajduk je favorit, imaju imperativ jer se svake godine moraju boriti za trofeje. Šibenik ima skroman budžet, ali mladu i talentiranu momčad i na račun toga tražit ćemo svoju šansu. Koncentrirali smo se na Kup i ovu šansu sigurno nećemo lako propustiti.

Šibenčani u svojim redovima imaju rasnog golgetera Ermina Zeca i lucidnog razigravača Mehmeda Alispahića, tandem iz Bugojna kao svoj najjači adut.

- Rezultati i igre koje je Šibenik prikazao ove sezone dokazuju da više nismo mali klub, nego postajemo važan faktor u hrvatskom nogometu. Meni je čast što sam Šibeniku pomogao na tom putu odrastanja. Na planu financija nećemo se nikad moći nositi s velikima, ali vidite da smo po rezultatima još uvijek ispred Hajduka.

Šibenik je vrhunac Karačićeve trenerske karijere. Pobjedu je posvetio nećaku Domagoju koji je preminuo sa 18 godina.

Karačić je trener koji je ostvario zapažene rezultate u HNL-u, vodio je Osijek, Zagreb, Slaven Belupo, Cibaliju i Slavonac CO, a stigao je u Šibenik nakon što je Ivica Kalinić ljetos prešao u Hajduk. Puno toga veže ga uz Hajduk, ali ne pada na emocije.

- Nema tu popusta niti sentimenta ni za koga, pa tako i Hajduk. Danas sam trener Šibenika i želim osvojiti trofej - zaključio je Karačić.

Ljubimac Torcide i osvajač Trofeja bili

Karačiću je bilo drago kad smo mu spomenuli pjesmicu koju je u njegovu čast spjevala Torcida dok je igrao za Hajduk (1987. - 89.): “ Stojkoviću Dragane, majmune sa grane, evo ide Karačić, nosi ti banane”. Prije 21 godinu je uz Bokšića bio najbolji strijelac kluba i osvajač Trofeja bili.

- U Hajduku sam proveo dvije prekrasne godine. Rado se sjećam tih trenutaka, iako nisam osvojio trofej. Doveo me Ivić, a trenirali su me Nadoveza i Peruzović. Igrao sam s Gračanom, Bokšićem, Bilićem, Asanovićem, Štimcem, Jarnijem... Izuzetno cijenim Špacu Poklepovića iako me nije trenirao. Osjećam da sam navijačima ostao u lijepoj uspomeni jer kad god sam dolazio na Poljud s Osijekom, Belupom, Zagrebom ili Šibenikom, bio sam lijepo primljen. A na tu pjesmicu podsjetili su me Hajdukovi navijači u Portugalu 2004. godine. Tamo su me prepoznali navijači iz Splita te su mi skandirali. Lijepo je znati da vas ljudi cijene i zbog onoga što je bilo prije 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:29