GLOBALNE AMBICIJE

Kineski udar napada Hrvate: Sammirov gazda na ljeto kreće po Marija Mandžukića!?

 Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images

Kinesko prvenstvo, od ove godine megapopularno zbog svih zvijezda koje su došle ove zime, došlo je do petog kola, a na vrhu ljestvice je Jiangsu Suning. Četiri pobjede i remi, dovoljno za euforiju. Klub za koji igra Sammir ima još jednog našeg čovjeka, važan kotačić u toj priči je i Zoran Rajčić, maser koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor s ovim klubom. Naravno, zahvaljujući prije svih Sammiru, kojega u klubu iznimno cijene, donio je prošle sezone Kup, pa, iako su mogli dovesti koga su htjeli, kupili su ‘samo’ Joa, Ramiresa i Alexa Teixeiru, da se ne bi morali odreći Sammira.

- Surađivao sam sa Sammirom u Dinamu, pozvao me na pripreme Jiangsua u Malagu. Radio sam tih nekoliko dana s njim, trener Petrescu vidio je da dobro radim i pozvao me u Kinu, da budem dio njegova stožera. Sad sam dva mjeseca ovdje, svi su me dobro primili, naravno, najbolji sam sa Sammirom i Brazilcima, Australcem Sainsburyjem, odlično sam se uklopio i sad potpisao i ugovor - priča Rajčić za Sportske novosti, kojega su u klubu proglasili najzaslužnijim za pobjedu protiv Shanghai Shenhue.

To je u kineskim okvirima veliki derbi, možda i najveći od svih.

- To je jedna od rijetkih utakmica na kojoj možete vidjeti specijalce između navijačkih skupina, ima svega, podsjeća ta utakmica na europske derbije. Pobijedili smo 2:0, a dvostruki je strijelac bio Ren Hang, domaći igrač, koji je bio već prekrižen za tu utakmicu zbog ozljede mišića. Prognoze su bile da će izostati tri tjedna, ipak, zaigrao je i zabio dva gola, a poslije utakmice rekao je da sam ja najzaslužniji za to. Nakon toga stigao je i taj ugovor, ne moram govoriti da su uvjeti fantastični, to je moj ugovor života, vidjeli su ljudi da dobro radim.

Iako je čitav život maštao da će raditi u Dinamu ili Ciboni, klubovima za koje navija odmalena, imao je ponude od ta dva kluba, ali život ga je odveo u drugom smjeru. Premda, radio je i s igračima Dinama i Cibone, masirao je i svjetske zvijezde poput Maldinija i Rija Ferdinanda s kojima ih je upoznao Dario Šimić, na kraju je do Kine došao zahvaljujući Sammiru.

- Sammir? Odličan, živi potpuno sportski, uglavnom se družimo mi stranci, idemo na večere i ručkove, uživamo. Klub je prvi, svi su zadovoljni, a to je tek početak.

Što to znači?

- Tvrtka Suning koja je vlasnik kluba ima globalne ambicije, planira kupiti 20 posto vlasništva milanskog Intera. I dodatno uložiti u Jiangsu. Evo jedna informacija, kako sad stvari stoje, na ljeto će nam doći jedan od četvorice napadača, Mandžukić, Ibrahimović, Diego Costa ili Balotelli. Netko će morati otići, budite sigurni, Sammir to neće biti, on je ovdje jedan od glavnih igrača, igra u životnoj formi.

To su nove vijesti iz Kine, s tamošnjeg nogometnog tržišta. Koje naši igrači još nisu počeli otkrivati, Sammir, Milović i Darko Matić zasad su jedini. Ali, bit će ih još, možda Mandžukić? Uglavnom, vodeća momčad lige ima masera iz Zagreba, vrata našima, na svim pozicijama, polako se otvaraju.

Dodat ćemo i kako se piše po svjetskim medijima da bi Sammira od ljeta mogao trenirati i netko od svjetskih najvećih trenerskih imena. Pellegrini, Mancini i Moyes kotiraju kao najizvjesniji nasljednici Petrescua. Ako kiksa! Ali, zasad mu ide odlično!

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:31