ČEKA POZIV ŠTIMCA

Klasnić ne želi u HNL: 'Imam ponude iz Njemačke i Engleske'

 AP

Bili su ga puni mediji kako skače u more s Džekom i društvom u Dubrovniku. No, Ivan Klasnić, kojeg smo mobitelom locirali u Njemačkoj, htio je naglasiti u prvoj rečenici:

- Mi smo se okupili dolje zbog humanitarne akcije i to je bilo najvažnije. Usput smo se okupali, dobro isplivali što je odlično i za kondiciju, a Dubrovnik je čudesan u svakom pogledu.

Možemo za promjenu o Klasnićevom životu o nogometu?

- Ha, ha, dobro ste rekli, ali možda prestanem igrati nogomet. Šalim se, naravno, još mi se itekako igra nogomet.

Činjenica je da pripreme teku gotovo na svim stranama Europe, a vi ste još uvijek u mirovanju?

- Dosad sam osluškivao tržište, imao razne pozive i interese, neki su više a neki manje ozbiljni, ali dobro, navikao sam na takav đir u ljetnom prijelaznom roku.

Gdje onda nastavljate karijeru, imate li neku jasniju ideju?

- Ona se profilira i mislim da ću ovoga tjedna definitivno prelomiti sve dvojbe.

Koja je liga u pitanju?

- Ne mogu vam to reći dok ne potpišem ugovor. Niti bi bilo ozbiljno od mene govoriti prije nego se zgotovi posao, a niti je mudro unaprijed javno navoditi klub jer se onda mogu dogoditi obrati.

HNL nije u fokusu vaših želja?

- Ponude o kojima raspravljam su iz Engleske, Njemačke i još nekih europskih liga, a interes postoji i izvan kontinenta.

Nemate dojam da vam je proteklih nekoliko godina, od Werdera preko Nantesa do Boltona, bilo prilično teško pronaći novi klub?

- Nije lako, ali za to imam i jedno vrlo logično objašnjenje, koje mnogi zaboravljaju. Naime, kada sam između ponude Njemačke i Hrvatske birao da igram za Vatrene, opredijelio sam se tako i za hrvatsko državljanstvo. Kad pregovaram s klubovima mnogi se iznenade što imam samo hrvatsku putovnicu i tada počinju problemi zbog kvote igrača izvan Europske unije. U Italiji je to primjerice najočitiji limit za transfer.

Niste valjda zažalili izbor Hrvatske, i odricanje Elfa odnosno njemačkog državljanstva?

- Sačuvaj Bože! Izabrao sam srcem i nikad se za to ne kajem. Da sam opet u toj poziciji učinio bih isto.

Računate li, nakon svega, da biste mogli opet igrati za Hrvatsku?

- Vidimo sam Igora Štimca dok sam bio dolje na moru i popričali smo o svemu. Rekao mi je sve logične stvari, da ništa nikome nije kazao, obećao ili najavio, te da će svi koji imaju pravo igrati za Hrvatsku kod njega kandidirati za reprezentaciju. Dakle, ostavio je mogućnost da mu se i ja nametnem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:18