Kramarić je za Dinamo već zabio 450 golova!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.06.2009. u 12:38

ROGLA - Pripreme Dinama na Rogli pamtit ćemo po dva detalja. Kiša je to mjesto učinila najdosadnijim na svijetu, ali da sve ne bude u sivim tonovima, pobrinuo se Andrej Kramarić. Mladić koji je prvog dana dolaska u Sloveniju proslavio punoljetnost (rođ. 19. 6. 1991.) impresionirao je novinare, suigrače, ali i stručni stožer. U Velenju je probio golgeterski led u seniorskoj konkurenciji, a tri dana poslije u Domžalama zabio još dva. Posebno vrijedi istaknuti drugi gol u kojem se u primanju lopte oslobodio svog čuvara pa ljevicom pogodio same “rašlje” s gotovo 25 metara.

- Nemojte s teškim pitanjima. Znate, nisam navikao na medije - dječački će iskreno Kramarić, napadač koji je sa 450 golova apsolutni rekorder mlađih selekcija Dinama u koje ga je kao šestogodišnjaka doveo otac.

- Izvukao me iz vrtića i odveo na Hitrec Kacijan.

Bila je to ljubav na prvi pogled. Dečko rođen u Šubićevoj ulici, tek nekoliko tramvajskih stanica od stadiona, od malih je nogu pokazivao talent za egzekuciju protivničkih vratara. Promjena kategorije nije ga zaustavila.

- Ne treba od toga raditi veliku pompu. Želim nastaviti na isti način i maksimalno koristiti minutažu - skroman je Kramarić, inače učenik trećeg razreda MIOC-a.

- Pokušavam nekako uskladiti nogometne i školske obaveze. Za sada to nekako ide. Profesori mi izlaze u susret.

Vremena za učenje bit će sve manje jer seniorski nogomet zahtijeva puno više odricanja, a Kramarić će s novom sezonom postati regularni član prve momčadi. Ako je i bilo dvojbe, ona je sasvim nestala s ovim pripremama.

- Kramarić ostaje s nama. Izuzetno sam zadovoljan njegovim doprinosom i pristupom. Pokazuje odlike igrača koji će nam svakako trebati - rekao je Kruno Jurčić nakon utakmice u Domžalama. Također, trener Dinama nije zaboravio spomenuti da kod talentiranog napadača postoji još puno prostora za napredak.

- Još se fizički razvija i može poboljšati svoje perfomanse. Samo moramo polako s njim - zaključio je trener Dinama.

Lokomotiva stigla na Roglu

Od srijede novinari nisu jedini koji prave društvo nogometašima Dinama na Rogli. Stigla je i Lokomotiva koja je iz Zagreba sa sobom donijela lijepo vrijeme. Zanimljivo, Marko Šimić koji je ovoga ljeta iz Rusije stigao u Lokomotivu, ali je prvi dio priprema obavio s Dinamom, ostaje među “modrima”.

Nije mladi napadač transferiran u Maksimir nego ima problema s koljenima, pa su čelnici klubova procijenili kako je bolje da ostane pod prismotrom liječnika Dinama dok se potpuno ne oporavi. Alen Lesički

Izdvajamo