UKRAJINCI U ZAGREBU

KRIZA U MAKSIMIRU? Pinto: 'Nismo ovisni o bočnim igračima, Dinamo nije pročitana knjiga!'

Znam da je to san koji navijači i klub čekaju 44 godine, to svi želimo, pričamo o tome u momčadi i klubu te želimo ostvariti taj cilj! - rekao je portugalski bek
 Damir Krajac / CROPIX

Gledali su u Maksimiru snimku poljudskog derbija, Branko Ivanković pokazao je igračima gdje su griješili i što moraju popraviti. Poljuljao je poraz sve u Dinamu, međutim, vremena za jadikovku nema. Pred vratima je Čornomorec, momčad enigma. S jedne strane u velikom su pobjedničkom nizu, u prvenstvu ispred Šahtara, a u Europi su na gostovanjima gubili od trećerazrednih momčadi kao što su Dacia i Skenderbeu.

Tek u četvrtak navečer vidjet će se tko je i što je, zapravo, Čornomorec, svjesni su toga i u Dinamu.

- Gledao sam ih protiv Zvezde, nisu u toj utakmici bili neko "ludilo" - govori Arijan Ademi, koji se još malo osvrnuo na poraz u Poljudu.

- Preboljeli smo tu utakmicu, moramo, okrenuli smo se odmah Čornomorecu. Primili smo u Splitu dva gola iz prekida, analizirali smo što nije valjalo i sad se treba okrenuti Ukrajincima - kazao je Ademi.

U zadnje četiri utakmice Dinamo je primio šest pogodaka, što je svakako alarmantno i zabrinjavajuće. Pogotovo su upozoravajući golovi iz prekida, a Čornomorec je, prema analizi Damira Krznara, vrlo opasan baš iz prekida.

- Radimo na tome, treniramo prekide, vjerujem da se to može uvježbati i promijeniti već do četvrtka - govori Ademi, a slično misli i Ivo Pinto.

- Izgubili smo u Splitu, nismo igrali dobro, ali, to je iza nas, ništa ne možemo promijeniti. Idemo dalje, igramo za dva dana važnu utakmicu i moramo samo o tome razmišljati. Ništa nas drugo više ne zanima, spremamo se jedino za Čornomorec. Kada napravite pogrešku, onda ćete u budućnosti učiniti sve kako je ne biste ponovili. U nogometu nova prilika za pokazati napredak dolazi vrlo brzo. Kažem, primili smo dosta pogodaka u zadnjih par utakmica, ali već u četvrtak imamo priliku biti bolji i nema se smisla vraćati u prošlost - odriješit je Pinto.

I on, kao i Fernandes i ostali stranci, zna što bi za Dinamo značilo proljeće Europu, taj je mit, očito, već odavno prešao granice Hrvatske.

- Znam da je to san koji navijači i klub čekaju 44 godine, to svi želimo, pričamo o tome u momčadi i klubu te želimo ostvariti taj cilj!

Dakle, Čornomorec se dočekuje kao Barcelona, svi su usmjereni samo na tu utakmicu. Sigurno i Branko Ivanković razmišlja samo o Ukrajincima, mora smisliti nešto novo. Jer, Dinamo je ove sezone promijenio način igre, igra više po bokovima i krilima, ali je time i postao dosta predvidljiv, suparnici znaju odakle prijeti opasnost i ako imaju resurse lako zatvaraju proboje.

- Znao sam što treba učiniti. Dinamu blokiraš krila i nema drugih rješenja, vezni igrači kroz sredinu nisu toliko opasni - govorio je Nenad Bjelica nakon što je u Zagrebu njegova Austria zaustavila Modre.

Slično je ponovio i Igor Tudor, Dinamove najjače uzdanice Pinto, Fernandes i Soudani nisu bili na visini zadatka u Poljudu, kroz sredinu opet nije išlo. Očito je, nedostaje ofenzivni doprinos veznih igrača iz sredine terena, Ademi, Sammir, Brozović, Pamić..., više moraju zabijati i asistirati, ulaziti u završnicu. Dosad su svi oni postigli samo dva pogotka, po jedan Ademi i Brozović.

- Naša igra jest ove sezone bazirana na bokovima i krilima, tako igramo. Međutim, mogu se složiti da bismo mi iz sredine trebali više sudjelovati u završnici, više zabijati i dodavati - priznaje Ademi, dok Ivo Pinto nije baš na tom tragu:

- Mislim da nismo toliko ovisni o igrama bočnih igrača, imamo mi odlične igrače u sredini, koji daju doprinos igri. Nismo pročitana knjiga, imamo adute i vjerujem da ćemo svladati ukrajinsku momčad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:36