NOVI TRENER

Leonardo ipak prihvatio posao u Interu!

Prelasci igrača i osoblja u redove suparničkog gradskog rivala više su ili manje postala uobičajena stvar u nogometu. Ipak, navijači milanskih klubova na takve poteze ne gledaju sa simpatijama
 AFP

Talijanska novinarska agencija ANSA objavila je vijest da je Brazilac Leonardo (41) službeno novi trener nogometaša milanskog Intera.

Predsjednik talijanskoga i europskog prvaka Massimo Moratti, koji je u četvrtak dužnosti razriješio Rafaela Beniteza , na Badnjak se dogovorio s Brazilcem koji je prošle sezone uspješno vodio Milan u svom trenerskom debiju. Sastat će se s njim na Božić ili na Stjepanovo, te će Brazilac tada potpisati ugovor na godinu i pol dana (do ljeta 2012. godine) uz opciju produljenja na dodatnu sezonu.

Radit će za godišnju plaću od 2.5 milijuna eura.

Leonarda će u klubu predstaviti 27. ili 28. prosinca, navodi ANSA, dok će prvi trening u Appiano Gentileu, klupskom trening-centru, Brazilac voditi već u srijedu, 29. prosinca.

Inter prvu sljedeću utakmicu igra protiv Napolija na blagdan Bogojavljenja, 6. siječnja. Leonardo u derbiju 18. kola neće moći računati na Eto'oa i Sneijdera.

Boban: Ne mogu zamisliti Leonarda na klupi Intera, on je milanista

I dalje se ne zna tko će od Rafaela Beniteza naslijediti klupu Interove nogometne momčadi, ali se i dalje kao najveći kandidati za to spominju Leonardo i Walter Zenga.

Komentar na situaciju nastalu u redovima milanske momčadi koja je 2010. godinu zaključila s pet naslova (Liga prvaka, Serie A, Talijanski kup i Superkup, Svjetsko nogometno prvenstvo) dao je i Zvonimir Boban, dugogodišnji bivši nogometaš Milana i Leonardov suigrač. Takva mogućnost Bobanu se čini nestvarnom iako kaže:

- Ne mogu ga zamisliti na klupi Intera, on je čisti milanista. U klubu je proveo 13 godina i odlazak u Inter bio bi poseban potez, no on je profesionalac i Massimo Moratti to zna.

- Dođe li do toga da Leonardo preuzme Inter, očekujte njegov maksimum. Bit će to dobra borba - rekao je Boban.

Prelasci igrača i osoblja u redove suparničkog gradskog rivala više su ili manje postala uobičajena stvar u nogometu. Ipak, navijači milanskih klubova na takve poteze ne gledaju sa simpatijama.

Postao je peti milanista na klupi Intera

Tek će drugo trenersko iskustvo nekadašnji sjajni brazilski nogometaš Leonardo Araujo (41) u svojoj kratkoj karijeri imati na kormilu talijanskoga, europskog i svjetskog prvaka, milanskog Intera.

Nakon talijanske novinarske agencije ANSE i talijanskih medija Leonardov su angažman na Interovoj klupi potvrdili i iz milanskog kluba.

Leonardo je postao tek peti trener u povijesti koji nakon Milanove sjeo na Interovu klubu. Ranije se to događalo Giuseppeu Bigognu, Giovanniju Trapattoniju, Ilariju Castagneru i Albertu Zacheroniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:08