ISTARSKA TURNEJA

MALOČA O LOŠOJ SERIJI 'Imamo premalo bodova, iako je igra bolja nego što pokazuje ljestvica'

'Ja ću kazati za sebe jedino, ali vrijedi i zadruge, moramo dati još jedno deset-dvadeset posto posto više'
 Ronald Gorsic / CROPIX

Sedam je utakmica bez pobjede, ponavljamo to poput papiga, ali neugodna je serija, svjesni su toga i u svlačionici "bijelih". Kapetan Mario Maloča oporavio se od viroze, ponovno će na kormilo "bijelog broda", tour po Istri je idealna prilika za prekretnicu.

- Svjesni smo da imamo premalo bodova, baš smo pričali o tome, igrači i treneri, priznali smo da igramo slabo, iako je igra možda i bolja nego što pokazuje stanje na ljestvici – kaže kapetan Maloča i nastavlja:

Sada kreće drugi krug, najprije Kup pa utakmica protiv Istre i uvjereni smo da će tu krenuti jedna dobra serija. Funtana je četvrta liga, ali utakmicu smo shvatili maksimalno ozbiljno jer znamo iz prošlosti da su se u ovom natjecanju događala i veća iznenađenja. Idemo po tu prvu pobjedu nakon dugo vremena, a onda bi bilo dobro da nastavimo niz u nedjelju.

Pričali ste u svlačionici, koji su zaključci, što nije dobro i kako to promijeniti?

- Ne igramo svi kako smo igrali prošle sezone. Ja ću kazati za sebe jedino, ali vrijedi i zadruge, moramo dati još jedno deset-dvadeset posto posto više. Moramo biti puno agresivniji i svi moramo odraditi fazu obrane. Gol ćemo uvijek dati, imamo odlične napadače koji mogu riješiti svakog protivnika, ali u fazi obrane moramo igrati sa svih deset igrača i onda će doći bolji rezultati.

Funtanu nekako, osim tog ozbiljno pristupa, svi stavljaju sa strane kao odrađen posao. No Istra je "crna mačka", nikako sa Pamićevom momčadi na "zelenu granu". Davna je pobjeda 3:0 još iz vremena kada je na klupi sjedio Krasimir Balakov.

- Sjećam se ja još puno utakmica takvih u prošlosti, ali činjenica je da u Puli uvijek odlično odigramo, ali odluče neke sitnice, nijanse. Prošli put je bio nekakav penal, ali nadam se da će nam ovaj put dodatna motivacija pomoći da pobijedimo Istru.

Kapetan Maloča je prvi od onih kojima su isticali ugovori i bez previše priča potpisao produljenje, pokazao put ostalima. Nije bilo puno dvojbe.

- Nije bilo prevelikog razmišljanja, mislim da imam ugovor koji je po mom mišljenju jako dobar za prilike u Hrvatskoj i našoj ligi. Osim toga klub je u takvoj situaciji da ne može ništa bolje ponuditi, tako da nisam ništa forsirao. Mislim da je normalno da ne postavljam nikakve uvjete - zaključio je Maloča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:50