ČESTITKA ČAČIĆU

'MAMIĆ I VRBANOVIĆ NEVINI DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO' Ovo su zaključci nakon sjednice Izvršnog odbora

 CROPIX

Na redovnoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza održanoj u četvrtak razgovaralo se o uspjesima hrvatskih reprezentacija dok je izbornik Ante Čačić podnio izvješće o završetku kvalifikacija za Euro 2016. te je najavio kako će nakon ždrijeba Eura uz rukovodstvo Saveza odabrati odgovarajući kamp reprezentacije. HNS je zauzeo stav i vezan uz uhićenje svog dopredsjednika Zdravka Mamića i izvršnog direktora Damira Vrbanovića.

U priopćenju koje je nakon sjednice OI objavljeno na službenim stranicama HNS-a stoji da je predsjednik HNS-a Davor Šuker je uz druge članove IO-a čestitao izborniku Čačiću na plasmanu na Euro.

"Impresivno je vidjeti da se Hrvatska plasirala na devet od mogućih 11 velikih natjecanja, na tomu nam mogu zavidjeti i veće i bogatije europske zemlje. Imamo odličnu reprezentaciju, osjeti se dobra atmosfera u ekipi, a u Rusiji smo vidjeli da Hrvatska ima i širok izbor kvalitetnih igrača".

Tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak istaknuo je da je za uspjeh na velikim natjecanjima potrebno više od 11 kvalitetnih igrača.

"Potrebna vam je širina, upravo onakva kakvu je Hrvatska pokazala u Rostovu", kazao je dr. Jozak.

U priopćenju se navodi da su čestitke upućene i na adrese U-19 i U-17 reprezentacija koje su uvjerljivo osigurale nastup u Elitnom kolu, a posebna tema bio je izvrstan nastup U-17 reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Čileu na kojem su "mali vatreni" plasmanom u četvrtfinale, uz pobjedu nad kasnijim prvakom Nigerijom, ostvarili najbolji rezultat jedne mlade hrvatske selekcije na svjetskim prvenstvima do sada.

"Samo Hrvatska i Belgija su od europskih zemalja došle do četvrtfinala, no još više od rezultata ove generacije veseli nas kontinuitet. Naime, niti jedna europska zemlja nije bila na više svjetskih prvenstava (4) od Hrvatske od 2011. godine, mislim da to dovoljno govori. Kada uzmemo u obzir sve te igrače iz U-21 reprezentacije, ovu "čileansku" generaciju, kao i sve one između, već sada možemo s optimizmom gledati i prema Euru 2020. i SP-u u Kataru 2022. godine", naglasio je Romeo Jozak.

Predsjednik Šuker odao je priznanje svim hrvatskim izbornicima, ali i klubovima:

"Jasno je da su svi ti nogometaši manji dio vremena, maksimalno 2-3 mjeseca, u reprezentativnom pogonu, a da ostatak vremena rade u klubovima i sigurno da svih tih uspjeha ne bi bilo bez odličnog rada klupskih trenera. Dokaz toga je i Dinamov plasman u proljetni dio juniorske Lige prvaka, kao i visoke pozicije Dinamove i Hajdukove škole u analizi koliko su prvoligaških igrača "proizveli" za europske klubove. Zbog toga i klubovi nose velike zasluge za ove rezultate, baš kao i izbornici i stručnih stožeri naših selekcija", rekao je Šuker, dok je zaključujući temu o raprezentacijama Jozak istaknuo:

"U svim aspektima reprezentativnog nogometa, možemo sa sigurnošću reći kako je aktualni trenutak jako dobar, a budućnost - svijetla", stoji u priopćenju iz HNS-a.

O Mamiću i Vrbanoviću:

"Izvršni odbor zauzeo je jedinstveni stav da se poštuje načelo presumpcije nevinosti. Drugim riječima, kao i u drugim pravnim državama, poštuje se načelo da je svatko nevin dok se ne dokaže suprotno. Hrvatski nogometni savez detaljno će pratiti tijek događaja te po potrebi donijeti odgovarajuće odluke".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:16