NOVI ČELNIK HAJDUKA

Marin Brbić: Andabakov menadžer, šef najvećeg hotelskog lanca u Dalmaciji!

Marin Brbić (51), jaki čovjek najvećeg pojedinačkog dioničara Hajduka Jake Andabaka, predložen je za novog predsjednika Uprave Hajduka i trebao bi na toj poziciji naslijediti Hrvoja Maleša.

Brbića je predložio Nadzorni odbor kluba na sjednici koja je trajala šest i pol sati, a zgotovljena je tek kasno poslijepodne kad se pojavio dr. Josip Paladino da “urbi et orbi” objavi vijest o kojoj se dosad spekuliralo:

- U užem izboru imali smo petoricu kandidata i svaki od njih bio je vrlo kvalitetan, ali najbolji dojam ostavio je gospodin Brbić, koji je dobio jednoglasno povjerenje Nadzornog odbora - referirao je Paladino. Brbić nije poznato nogometno lice. Dolazi iz poslovnog miljea, šef je Bluesun grupacije, najvećega hotelskog lanca u Dalmaciji, u sklopu koncerna Sunce Jake Andabaka. Rođen je u Tučepima i zagriženi je navijač Hajduka. Njega je podržao Andabak priznajući da je bio upoznat s činjenicom da se Brbić, jedan od njegovih glavnih menadžera, kandidirao za funkciju prvog čovjeka Hajduka.

Andabakovo carstvo

- Brbić je moja zadnja žrtva za Hajduk - komentirao je Andabak.

Dolazak Brbića na mjesto predsjednika tumači se kao prijelazni korak prema još jačem utjecaju Jake Andabaka u Hajduku. Biznismen koji je već uložio 14 milijuna kuna u Hajduk bio je zainteresiran otkupiti dodatni paket dionica od 80 milijuna kuna što bi mu omogućilo upravljačku ulogu u klubu i od toga nije odustao.

Sposobni kandidati

Ipak, dr. Paladino demantira da je na izbor Brbića utjecala činjenica da dolazi iz kruga Jake Andabaka.

- Nije Brbić na bilo kakav način favoriziran zato što dolazi iz firme najvećeg pojedinačkog dioničara - odgovara dr. Paladino.

- Presudile su reference g. Brbića, njegovo poslovno iskustvo i ideje koje je prezentirao. Posebno želim istaknuti da smo imali sposobne i poštene kandidate i to nas raduje jer to znači da se nismo srozali na razinu da Hajduk ljudima nije važan. Naprotiv, puno je ljudi kojima je Hajduk važan...

Kredit pred realizacijom

U krugu najozbiljnijih kandidata bio je i Ivica Boljat, profesor sa splitskog PMF-a, ali Brbić je dobio jednoglasnu podršku.

Što će se sad događati? Prema proceduri očekuje se da Brbića potvrdi Gradsko vijeće, a to bi se trebalo dogoditi 16. ili 17. srpnja, za kada je zakazana sjednica Poglavarstva. Vjeruje se da bi to trebala biti samo formalnost jer je Kerum upoznat s ovim izborom.

Neke stvari Brbić treba rješavati po hitnom postupku, a jedna od njih je skidanje suspenzije Hajduku odnosno plaćanje duga koji Splićani imaju prema Šibeniku zbog “slučaja Rukavina”. Hajduk mora pronaći 4,5 milijuna kuna. Splićani su zatražili kredit od 60 milijuna kuna: - Kredit je u fazi realizacije i vjerujemo da bi novac trebao biti na računu za tjedan ili najkasnije deset dana - najavio je dr. Paladino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:36