KAD MIKI KAŽE DA GA BOLI

Milan Badelj želi otići jer mu je dosta seoske lige zvane HNL?

    AUTOR:
    • Alen Lesički

  • OBJAVLJENO:
  • 22.07.2010. u 21:43

Drago Sopta / CROPIX

Kada te ne puštaju preko granice, onda se nezadovoljstvo manifestira neočekivanom pojavom ozljeda. Zagrebom se proširila priča da se i Badelj priklonio sličnoj praksi

ZAGREB - Dok Badelja hoće i Chelsea i Manchester City i Sevilla (ako je vjerovati L’Equipeu), on se na treningu grči za bijedan prolaz u Novoj Gorici... I baš u tom trenutku - istegne leđa. Je li to stara finta miniranja za odlazak preko “grane” kao što je Ćorluka svojedobno jedva hodao po Zagrebu zbog boli u tetivama pa nakon finiša transfera naglo uskrsnuo u Manchester Cityju i letio 90 minuta?

- Miki, ‘furaš’ li se na Čarlija? - pitali smo ga jučer.

- Da, čuo sam tu priču - dočekao nas je veznjak i sa smiješkom demantirao da je zbog Mamićeve rampe u utorak zbog ozljede bio na klupi, a ne na travnjaku protiv Kopra.

Barem smo ga nasmijali s obzirom na to da je od utorka u emotivnom i psihičkom “knock downu”.

- I kaj da ja sada vama kažem? Da se sada opravdavam za nešto što je plod mašte nekog zlobnika? Ne pada mi na pamet - rekao je Badelj o ukliještenim leđima i poentirao: - Tko me imalo poznaje, zna kako sam se osjećao na klupi. Htio sam iz kože iskočiti.

A tu mu budi pravo jer je Dinamo bio katastrofalan.

- Mogu se vaditi na klišej da Koper nije loša ekipa, ali ne želim. Mi smo Dinamo i ovaj poraz je sramota koju dugo nećemo isprati iz sjećanja. To se jednostavno nije smjelo dogoditi. Evo, javno ću reći da me je sram zbog toga što se dogodilo u Novoj Gorici - pustio je kočnicu.

Bogu zahvaljuje što nisu ispali. No, ako protiv Šerifa naprave reprizu iz Dežele, neće se morati pakirati za Europu.

- Nakon ovoga može biti samo bolje - uvjerava Badelj koji Mandžukićev odlazak ne smatra hendikepom.

Prilično samouvjereno. No, ovaj modri za to ima objašnjenje:

- Odlazili su i Modrić i Eduardo pa smo igrali u Europskoj ligi. Zašto bi sada bilo drugačije?

Možda zato što Marko Mlinarić tvrdi da je Dinamo bez Mandže 40 posto slabiji.

- Koga nema, bez njega se može i mora.

Možda ovom računicom poručuje da je i on zamjenjiv. Navodno je Mamić bio i u Trstu na pregovorima, iako Talijani od ove sezone imaju pravilo o jednom strancu izvan EU. A prst na Badelja stavila je i Sevilla... On, pak, kaže da je za sve to doznao - iz novina.

- Iskreno, nemam pojma o tim ponudama. Čuo jesam, vidio nisam. Lijepo je pročitati, ali sve te informacije prihvaćam kao sastavni dio posla. Ima li zanimanja? Valjda ima. Jesu li to Sevilla i Palermo? Nemam pojma - završio je u klasičnom “blago neznanje” stilu Dinama. Moramo ga podsjetiti da ni njegovi kolege “ništa nisu znali” te su ih također prodale novine.

Izdvajamo