UTAKMICA GODINE

MOBILIZACIJA NA HTV-u: DANAS SE OČEKUJE VIŠE OD MILIJUN GLEDATELJA! Stjepan Balog: Zbog Jeličića smo imali velikih problema, ali sada je sve super!

 
 Getty images

Rekordna gledanost očekuje se danas za jednu od najnapetijih utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu u Maksimiru, jer o pobjedi nad Grčkom ovisi i plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo iduće godine u Rusiji. Na HTV-u sve je spremno za “Dan D”, a za okršaj između Hrvatske i Grčke, koji počinje u 20.45 h, angažirano je više od sto ljudi s HTV-a naoružanih s ukupno 17 kamera. Primjerice, trijumf “vatrenih” u rujnu u Ukrajini pratilo je gotovo milijun ljudi, a uz male ekrane danas bi ta brojka mogla biti i veća.

- Očekujemo uspjeh i pobjedu reprezentacije u dva segmenta, u sportskom smislu jer smo, naravno, vatreni navijači, ali i poslovnom jer o plasmanu ovisi i uspjeh projekta na idućem Svjetskom prvenstvu, jer HTV će prenositi sve 64 utakmice. Naravno, nije isto kad igra Hrvatska i kad ne igra. Tako da uistinu duplo navijamo - najavio je urednik sportskog programa HTV-a Stjepan Balog.

Budući da Uefa i Fifa kao organizatori imaju vrlo stroge standarde po pitanju prijenosa, HTV mora dosta toga ispoštovati.

- Imamo 17 kamera na utakmici, 13 u sustavu međunarodnog prijenosa, odnosno multiprijenosa i četiri za hrvatski prijenos, u studiju i na još par lokacija. Broj i pozicije kamera detaljno su propisani, kao i objektivi i brojni drugi sitni detalji. Prošlih smo godina imali problema jer je kamerman na terenu stajao i smetao publici, a sada je smješten na orbiteru, uređaju postavljenom na zemlji koji ne smeta pogledu. Snimaju se čak i konferencije za novinare - objašnjava šef sporta HTV-a.

Utakmicu će komentirati Marko Šapit, a emisiju u studiju na maksimirskom stadionu, koja kreće u 20.05 sati, vodit će Robert Jelečević. Gosti su mu Stipe Pletikosa i Mateo Beusan.

- Naš je dojam da je reprezentacija mnogo mirnija i otvorenija za suradnju. Bivši izbornik Čačić nije bio zadovoljan analizama Joška Jeličića, a sad je, nakon određenog vremena, suradnja sa stručnim stožerom na čelu s novim izbornikom Zlatkom Dalićem super pa će uoči utakmice njegov pomoćnik Ivica Olić gostovati u emisiji, a nakon utakmice dolazi sam izbornik i igrači po potrebi. Primijetili smo i da se igrači napokon smiju i atmosfera je konačno normalna, što je za naš posao jako važno - naglašava Stjepan Balog.

Kako je rekao, s izbornikom i igračima svaki su dan bili u kontaktu, koliko je to bilo moguće.

- Svi su jako fokusirani na pobjedu. Osjeća se dimenzija sigurnosti, koja dosad nije bila prisutna. Zlatka znam dugo, otkako je još bio igrač Varteksa. Nikad nije bio dio nikakvog lobija i sve je postigao svojim radom, od angažmana na Arapskom poluotoku nadalje. Siguran sam u njega da će napraviti odličan posao - zaključio je Balog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:03