BITKA CHELSEAJA I ARSENALA

MOURINHO I WENGER ŽELE ALENA HALILOVIĆA, SAMMIR ODLAZI U SAUDIJSKU ARABIJU Piše Tomislav Židak

Odlaze i Sammir i Alen Halilović! To je definitivna namjera maksimirskog kluba, a destinacije su Saudijska Arabija i - Engleska. I dok će Brazilac navjerojatnije na Bliski istok, Alen Halilović je kandidat za Premiership. I nije samo u pitanju Tottenham, već su se u igru za “otmicu” najtalentiranijeg Dinamova nogometaša uključili Arsenal i Chelsea. I Jose Mourinho želi Dinamova genija, kojega Kruno Jurčić neshvatljivo ignorira. Jer, navodno nema “obaveznu igru”, ali kultnom svjetskom treneru to ne smeta. Alen Halilović treba šefu Chelseaja zbog nadarenosti, koja bi oplemenila “geometrijsku” igru portugalskog trenera.

Mou kod Ivkovića

Osim toga, kada je bio u Zagrebu, kao trener madridskog Reala, Mourinho se kod Tomislava Ivkovića raspitivao o malom geniju.

Danas se o Alenu Haliloviću raspituju i Arsenal i Chelsea. Za razliku od Tottenhama, koji je nudio 12,000.000 eura, Roman Abramovič je spreman platiti više (ne zna se točan iznos), ali Arsenal je izdašniji. Ne u smislu tjedne plaće, već zbog činjenice da klub s Emiratesa nudi tati Seadu mjesto u omladinskoj školi u London Colneyju, iako nisam siguran da Arsenal uopće ima omladinsku školu. Nadamo se da je tako ozbiljan klub ipak ima.

Cijena oko 10 milijuna

Cijena - prava sitnica. Između deset i 12 milijuna, možda eura, možda funti. Ali, tata Sead želi biti skaut Arsenala, i to ne bi bila pogreška jer Sejo bi sasvim sigurno bolje birao pojačanja za Arsenal, nego što je to činio Arsene Wenger koji je proteklih godina nepogrešivo birao najlošije igrače i već sedam godina nije osvojio niti jedan trofej.

Ponude s Bliskog istoka

Veliki su izgledi da će Dinamo taj transfer obaviti do kraja prijelaznog roka, 31. kolovoza, a nakon toga će se uglavnom osloniti na El Soudanija, Fernandesa Juniora i ostale legionare koji su danas zauzeli Dinamo i “protjerali” iz svlačionice domaće dečke.

Najveća je enigma, ipak, Sammir. U Dinamu intenzivno rade na njegovu slučaju. Osluškuju se glasovi iz inozemstva, ali za Sammira je malo poziva. I njegovi menadžeri, Božo Slišković i kompanija, intenzivno rade na tome da Sammir napokon ode iz Hrvatske (iako bez njega Dinamo ne može razmišljati o plasmanu u Ligu prvaka), no ponude ne stižu. Ipak, Sammir je postao zanimljiv klubovima iz Katara, Saudijske Arabije i Dubaija, a Mladen Frančić, koji kao trener radi u Saudijskoj Arabiji, kaže:

- Sammira mogu platiti samo klubovi iz Riyada (Al Nasser, Al Hillali, Al Schab) i Jedde (Al Ittihad, Al Ahli), a možda i Al Ittifag u kojemu igra Brazilac Carlos s kojim je Sammir igrao u Dinamu. Dosta neuspješno. Cijena koju mogu ponuditi klubovi iz Saudijske Arabije? Ne više od 3,000.000 dolara, i to samo dva kluba (Al Hilal i Al Schab). Ostali nisu baš solventni, iako je to zemlja s najvećim zalihama nafte na svijetu.

Wenger ili Mourinho?

OK, Sammir želi otići. Ali Halilović, njega nam je žao. No, Chelsea i Arsenal igraju i na sentiment obitelji Halilović koja želi “utopiti” i mlađeg sina Dina, koji je nadaren gotovo kao i Alen. Ako se Jose Mourinho i Arsene Wenger žele potući zbog Halilovića, Mamić će pljeskati onome tko ostane na nogama. A taj će platiti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:14