OPET RUŽNE SCENE

Navijači pljunuli Barišiću u lice, predsjedniku Dinama opet krivi novinari: 'Svi ste vi ista bagra!'

Čačićeva momčad na pripremama u Austriji odigrala je sjajnu utakmicu protiv kijevskog Dinama i na kraju pobijedila 1-0. Jedini gol djelo je Domagoj Vide
 Drago Sopta/CROPIX

Kažu da je euforija u redovima Ludogoreca bila impresivna nakon što su u ponedjeljak deklasirali Dinamo iz Bukurešta. No, nakon što se trener Petev vratio u hote, ona je sasvim utihnula. Jer, Bugarin je svjedočio sjajnoj predstavi i pobjedi zagrebačkog Dinama u sudaru sa zeru renomiranijim i kvalitenijim protivnikom nego je to bila ekipa iz Bukurešta. Valjda je zato i pobjegao par minuta prije kraja...

Dinamo je u prvoj utakmici austirjskog djela priprema održao pravu malu lekciju imenjaku iz Kijeva i zasluženo slavio 1-0. Klub iz Maksimira pokazao je puno više od Kijevljana, i da je bilo više koncentracije u završnici, Ognjen Vukojević i društvo mogli su Längenfeld napustiti s tri, četiri pogotka u svojoj mreži.

- Revanš je u Ligi prvaka - nasmijao se Vukojević koji je pohvalio svoj bivši klub.

- Vidi se da rastu i ako će ovako igrati u kvalifikacijama ne bi trebali imati problema - kazao je Ogi. Inače, Kijevljani su u utorak imali dvije utakmice pa su igrali s kombiniranom momčadi, ali i takvi su bili i više nego dobar protivnik.

- Zadovoljan sam utakmicom. S obzirom da smo u jeku priprema i da su noge teške, ova pobjeda je više nego poticajna za moje igrače - skromno će Ante Čačić kojeg je ipak izdao osmijeh ispod brka... Iako je riječ o prijatelsjkoj utakmici, nema sumnje kako je ovo najveći skalp njegove karijere i ima potpuno pravo biti ponosan. Jer, osim gola Vide, Dinamo je dominirao cijelu utakmicu. Imao je čitav niz izglednih prilika, par zicera, stativu...

Ipak, do pobjede stigli su u završnici. Alispahić je izveo udarac iz kuta, a u petercu Kijevljana najbolje se snašao Domagoj Vida i glavom doveo Dinamo u vodstvo. Zanimljivo, upravo je Vida bio označen kao jedan od potencijalnih pojačanja Kijevljana u ljetnom transfer roku. Ako je zanimanje Ukrajinaca još uvijek aktualno, Vida je na konju, baš kao i Čačić ako mu igrači ponove predstavu protiv Ludogoreca.

Nakon utakmice svjedočili smo ružnim scenama na stadionu u Längenfeldu. Desetak navijača Dinama, susreli su predsjednika Dinama Mirka Barišića i člana IO Tomislava Marčinka i pljunuli ih u lice.

Šokirani dvojac nije se povukao, već je iznenađeno gledao skupinu huligana. Mirko Barišić par minuta kasnije krivce je pronašao u novinarima.

- Vi ste ista bagra - iznenadio nas je Barišić.

Zanimljivo, dok je predsjednik Dinama, iz samo njemu znanih razloga, prst krivnje upirao prema novinarima, Božica Barišić je uzela stvar u svoje ruke i branila suprugovu čast verbalno se obračunavši s huliganima.

Malo kasnije, kada su se dojmovi slegli, predsjednik se ispričao novinarima zbog svoje reakcije.

- To je posljedica stanja u društvu, ali oni su produkt sredine u kojoj živimo. Ispričavam vam se, jer to je bilo u afektu. Mi smo nažalost u bezizlaznoj situaciji. Ne znamo više što da radimo - zaključio je vidno potresen predsjednik Dinama.

Dinamo Zagreb -Dinamo Kijev 1-0

Sudac: Bauer (Innsbruck)

Strijelci:1-0 Vida (72. as. Alispahić)

Stadion: Längenfeld. Gledatelja: 100.

Dinamo Zagreb: Kelava (od 30. Mitrović, od 60. Lončarić) - Vrsaljko (od 46. Vida), Puljić, Tonel (od 46. Šimunić), Pivarić (od 46. Pokrivač) ‡ Calello (od 46. Ademi) - Rukavina (od 46. Leko), Sammir (od 46. Alispahić), Kovačić (od 46. Badelj), Ibanez (od 46. Tomečak) - Čop (od 46. Beqiraj)

Dinamo Kijev: Koval - Silva, Mihalik, Betao, Popov ‡ Bogdanov, Vukojević - Jarmolenko (od 60. Karvets), Mehmedi, Dudu - Brown

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:17