SPEKTAKL NA KVARNERU

'NEĆEMO VALJDA SKINUTI GAĆE I VESELITI SE DOLASKU NIJEMACA!'?' Kek diže atmosferu uoči Stuttgarta

'Mene su moji igrači kroz deset ovosezonskih utakmica ‘prisilili’ da im vjerujem. I moja se momčad neće prestrašiti! Niti će dopustiti da umor bude čimbenik'
 Tea Cimaš/CROPIX

Matjaž Kek za razliku od svojih igrača ne može reći, niti ga je itko pitao, je li mu ovo utakmica karijere, ali joj pristupa kao da jest. Realan i - nepopravljivo optimističan.

- Dolazi nam klub iz najbolje lige na svijetu. Time sam sve rekao. No, naša želja i naš cilj je biti bolji u dvije utakmice, izbaciti Stuttgart, proći dalje. To je sportski i ljudski. Nećemo valjda skinuti gaće i biti veseli zato što je 1200 Nijemaca došlo na Kvarner?! Idemo igrati! - pričao je Rijekin trener prije odlaska u Fužine, nešto iza 13 sati.

- Oni su bundesligaši i favoriti su, a od mojih igrača tražim da večeras daju ono što znaju i mogu u ovom trenutku. To će biti dovoljno. Meni i Armadi, tj. svim našim navijačima koji su napravili ono što je za mene najljepše u cijeloj ovoj priči, da na Kantridi već danima piše - “Rasprodano”! I to je naš najveći motiv. Puna Kantrida, dolazi bundesligaš, Rijekin grb na prsima... A i lijepe dodatne premije koje je klub osigurao.

• Sastav?

- Sigurno neće igrati Cesarec, Jugović, Brezovec i Knežević. Za drugo me ne pitajte. Niti za Stuttgart. Bio bih superblesav kad bih se bavio njihovim lošim rezultatima i problemima, a još blesaviji ako bih u tome tražio neku ‘olakšicu’ za nas. Svi znaju da Stuttgart može igrati bolje nego što je igrao u dvije utakmice trećeg pretkola Europske lige i prva dva kola Bundeslige. No ja imam dovoljno svojih problema s izostancima igrača iz početne postave, jedino mi je bitno kako ćemo se mi postaviti, kako ćemo mi igrati. A znamo da moramo igrati, jer ako budemo samo trčali za loptom u protivničkom posjedu, neće biti dobro.

• Plan za pobijediti/ne izgubiti?

- I to ću, normalno, zadržati za sebe. Mislim da se u jednoj-dvije utakmice željom i zalaganjem može kompenzirati razlika u individualnoj kvaliteti. Osim toga, svi znamo da i Rijeka zna igrati. Mene su moji igrači kroz deset ovosezonskih utakmica ‘prisilili’ da im vjerujem. I moja se momčad neće prestrašiti! Niti će dopustiti da umor bude čimbenik. Ne može biti u ovakvoj utakmici. Ne treba ti bolja rekuperacija od činjenice da se boriš za ulazak u skupinu Europske lige (između ostalog - za milijune, kako je neki dan rekao, nap.p.) pred ispunjenom Kantridom u sudaru s takvim suparnikom kao što je jedan od najcjenjenijih klubova iz najjače lige na svijetu - rekao je Kek pa poveo svoje u Gorski kotar, još jednom ističući...

- Neka iz jedinstvenog ambijenta Kantride upiju tu golemu pozitivnu energiju i nek’ - igraju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:59