TOMISLAV BUTINA

'Očekuje nas napeto prvenstvo, nećemo se prošetati ligom kao lani'

Kad bi se u Hrvatskoj dijelio ‘Trofej Ladić’, kao u Španjolskoj ‘Trofeo Zamora’, lani ga ne bi dobio Antolović iz Cibalije, nego Butina, koji je primio samo 16 pogodaka u 24 ligaška nastupa

ZAGREB - Najiskusniji (36) Dinamov igrač blista i na početku nove sezone, ali nakon 1-0 protiv Hajduka u Superkupu požalio se na loptu Jabulani.

- Premalo smo s njom da bismo se navikli, tek dva dana. To je predmet koji nije viđen u mojoj karijeri. Teško mi je to nazvati loptom, osim zato što je okruglo. Ima čudnu putanju i čudno odskače. Što se iz veće daljine puca, vrataru je teže, gubi smjer iznenadno. No, kakva je, takva je, morat ćemo igrati s njom, igrat će cijela liga i Europa - miri se sa sudbinom Butina, koji je braniti počeo još s legendarnom 'bubamarom'.

Važan mi je samo prolaz

A što kažete na prvu ovosezonsku 'kantu'?

- Super! Očekivano. Nakon Kopra, fizičkog i emotivnog pražnjenja, ovo je bila lijepa pobjeda. K tome još i bez Mandže, što mora ostaviti traga, pa bez Slepog, dakle prve dvije špice i ponajbolja pojedinca protiv Koprana, nije bilo lako. Prezadovoljan sam. Prvih 30 minuta igrali smo jako dobro, a drugo poluvrijeme kontrolirano.

Slijedi uzvrat s Koprom, imate 5-1, kao i lani 4-0 s Heartsom...

- Ja sam racionalan tip, zanima me samo prolaz. I lanjski poraz 0-2 u Edinburghu doživio sam kao prolaz. Izlazim na svaki trening da bih dao maksimum i bio najbolji, a u utorak u Novoj Gorici cilj mi je sljedeće kolo, kao što nam je u subotu bio cilj Superkup. Borimo se za rezultat, a igra može varirati od dana do dana, sve je to normalno.

Valjda možemo pogledati sedam dana unaprijed. Šerif ili Tirana?

- Dobili smo najtežeg mogućeg suparnika! Jedino je BATE Borisov možda još bio iz te kategorije. Lani sam gledao Šerif - Twente (2-0), u skupini Eurolige, dvaput su remizirali sa Steauom, izvrsna je to momčad. Hrpa stranaca, ali dobro posložen klub. Podjednaki smo, izgledi su 50:50, nijedan postotak fore ni za koga! Ne bojim se da će ih netko od mojih mlađih suigrača podcijeniti, svjesni smo da samo stopostotnim pristupom možemo do uspjeha. Radna smo momčad, odlaskom Mandže osuđena na trčanje i borbu. Imamo dva-tri dečka koji znaju malo više i koji su Bogom dani talenti, ali najvažniji nam je pristup, da si nakon utakmice u svlačionici jedni drugima možemo pogledati u oči.

Hajduk se dobro posložio

Što kažete na prinove u posljednjoj liniji?

- Mesarić očekivano dobar, znao sam da će biti takav. Imat će boljih i lošijih dana, kao uostalom svatko, ali njegov dolazak je veliki plus za nas, a k tome je i prekrasan dečko. Ostali su isti, Lovren ili Barbarić, R. Kovač ili Šimić, sve je to slično.

Velimir Zajec?

- Od svakog trenera nešto naučiš, a svakome je na kraju sudac rezultat.

Hajduk kao najveći, ako ne i jedini, suparnik na domaćim stazama?

- Odličan! Ne moće se reći da ćemo se prošetati ligom kao lani. 'Bijeli' su vrlo dobri, organizacijski su se posložili, nemaju više problema u vođenju, čime će stabilnost dobiti i momčad. Očekuje nas napeto prvenstvo. Liga se smanjuje, bit će mnogo teških gostovanja i nama i njima - poručio je Butina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:39