PUNI OPTIMIZMA

OZLIJEĐENI JOSIP RADOŠEVIĆ 'Izvrnuo sam zglob, šteta jer sam u dobroj formi'

 Srdjan Vrancic / Cropix

Mladi hrvatski reprezentativac i vezni igrač Eibara, Josip Radošević (21), ozlijedio je gležanj na treningu u utorak čime je upitan njegov nastup za već oslabljenu Hrvatsku protiv Španjolske, no naglašava da će svi koji istrče u 'kockastom' dresu u četvrtak dati sve od sebe kako bi pobijedili domaćina i preuzeli prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo.

"Sigurno idemo na pobjedu. Uvijek tako razmišljamo", rekao je Radošević u razgovoru za Hinu.

Radošević je u utorak na treningu na stadionu El Plantio u prohladnom Burgosu, gradu na sjeveru Španjolske, gdje će igrati u četvrtak, ozlijedio zglob lijeve noge.

"Osjetio sam kako mi propada noga na mekanom terenu. Nažalost, izvrnuo sam zglob", rekao je u hotelu u centru grada sa 170.000 stanovnika. "Šteta jer se dobro osjećam, u dobroj sam formi, igram u jednoj od najjačih liga na svijetu te sam se veselio ovoj utakmici".

Još ranije su za ovaj susret otpali kapetan Mario Pašalić (Monaco), Alen Halilović (Sporting Gijon), Mateo Kovačić (Real Madrid), Jozo Šimunović (Celtic), Marko Pjaca (Dinamo), Dino Mikanović (Aarhus) i Denis Kolinger (Zagreb).

"Treba prihvatiti situaciju kakva jest. Među igračima je odlična atmosfera i oni koji izađu na teren dat će sve od sebe. Uvijek razmišljamo kako pobijediti", naglasio je Radošević.

Nakon pet kola Španjolska predvodi skupinu sa 13 bodova, a slijedi Hrvatska sa 12 bodova te Švedska sa 10 bodova i utakmicom manje. Gruzija ima 6 bodova, Estonija 4, a San Marino jedan bod. Nastup na Europskom prvenstvu u Češkoj iduće godine osigurat će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane ići u doigravanje.

"Nalazimo se u jako zanimljivoj skupini. Ovdje svaka utakmica mijenja situaciju, pa ćemo vidjeti što će biti u četvrtak. Prilika nam je otvorena, naš cilj je Europsko prvenstvo i vjerujemo da ćemo igrati ondje“, dodao je bivši igrač Rijeke i Hajduka.

On je u siječnju prešao iz Rijeke u Eibar, devetoplasiranu momčad španjolskog prvenstva, te je dosad igrao protiv Atletico Madrida, Levantea, Celte Vigo, Seville, Barcelone i Rayo Vallecana.

"Španjolski nogomet je atraktivan, brz, igrači su kvalitetni", napominje hrvatski vezni nogometaš.

Za mladu španjolsku reprezentaciju u veznom redu bi trebali nastupiti igrači s kojima se već sretao – Saul Niguez (Atlético Madrid), Oliver Torres (Atlético Madrid), Daniel Ceballos (Betis) i Marco Asensio (Espanyol).

"To su sve odlični igrači, ali i mi smo dobri. Bit će to zanimljiva utakmica. Svašta se može dogoditi, u igri odlučuje puno faktora", kaže Radošević.

Josip Radošević je u studenom zabio pogodak Španjolskoj u Rijeci gdje je Hrvatska poražena s 2-3. Hrvatski nogometaši su od 19. minute igrali s čovjekom manje nakon što je isključen Zagrebov branič Denis Kolinger.

"U jednom dobrom ambijentu bili smo se uspjeli vratiti nakon 0-3, a u zadnjim minutama smo pogađali stative. Mogli smo izjednačiti no Španjolci su imali sreće. Teren su napustili presretni. Mi smo pokazali da imamo karakter", napominje Radošević.

Dva mjeseca nakon toga Napoli ga je iz Rijeke poslao na šestomjesečnu posudbu u Eibar, grad u pokrajini Baskiji udaljen 168 kilometara od Burgosa. U prugastom plavo-crvenom dresu dosad je upisao 343 minute započevši od prve minute posljednje tri utakmice.

"Brzo sam se prilagodio, Eibar je odličan klub za napredovanje, jako sam zadovoljan svime".

Trener Jose Luis Mendilibar (54) pohvalio je ovaj mjesec njegovo zalaganje i srčanost na terenu.

"Trener Eibara je veliki radnik i cijeni predani rad na treninzima i utakmicama. Treninzi su nam intenzivni i puno radimo s loptom. Istovremeno je opuštena atmosfera, a trener je jako pristupačan", otkrio je.

Do kraja španjolskog prvenstva ostalo je osam kola, a Eibar na kraju sezone ima pravo otkupa njegovog ugovora od Napolija.

"Vidjet ćemo što će biti na ljeto. Najvažnije je sada da prođe ova ozljeda. I da u četvrtak Hrvatska ostvari dobar rezultat", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:01