TRANSFER VEĆ U SIJEČNJU

PERIŠIĆEV AGENT OTRKIO 'Ivan želi ići u Napoli, ali nisam siguran da ga Wolfsburg želi prodati'

Dobra vijest za Perišića je ta da Wolfsburg radi na dovođenju kineskog veznjaka Zhanga
 Vlado Kos / CROPIX

Glasina o romansi Ivana Perišića i talijanskog Napolija dobila je novu dimenziju nakon što je agent hrvatskog reprezentativca Franco Iovino izjavio da taj posao ne treba isključiti.

Talijanski su se mediji nakon utakmice na San Siru raspisali o obnovi pregovora koji su tijekom ljeta bili vrlo seriozni, ali je Omišanin tada odlučio ostati u bundesligašu Wolfsburgu. Iovino kaže da je sada “otvoren za sve mogućnosti”.

- Perišić bi prihvatio transfer u Napoli. Voli Italiju, a to je jedan od najvećih klubova u Serie A. Njegov ‘polako, polako’ na novinarsko pitanje o transferu ne znači da smo krenuli u realizaciju, ali normalno je da je polaskan interesom tako važne momčadi koja je među boljima trenutačno u talijanskom nogometu - izjavio je Iovino.

Mentalna snaga

Otkrio je da je još u kolovozu bilo razgovora s drugim menadžerom Tončijem Martićem, no “dovesti Perišića nije baš lako”.

- Ipak se radi o igraču koji može igrati na više pozicija, mentalno je jak, fizički sjajno reagira i s lakoćom postiže golove. Brojke? Ne bih o njima, ali poznato je da Wolfsburg financijski ne stoji loše i zbog toga mu ne gori pod petama da prodaje najbolje igrače u momčadi. Njima se nimalo ne žuri - dodaje Iovino.

Ipak, da su u Wolfsburgu spremni na scenarij prema kojem će izgubiti Perišića, novinari su protumačili iz izjave sportskog direktora Klausa Allofsa, koji je priznao da su “vukovi” u potrazi za ofenzivnim veznjakom. Radi se o Kinezu Xizheu Zhangu iz Beijing Guoana.

Zanimljivi Kinez

- Pratimo ga već duže vrijeme i vrlo je zanimljiv. Još nije ništa dogovoreno, ali moguće je da ćemo prvi put u povijesti imati kineskog igrača u momčadi - rekao je Allofs.

Talijanski Goal.com jučer je objavio da Napoli ima dvije moguće alternative za ozlijeđenog Lorenza Insignea.

Osim Perišića, interesiraju se i za Jeremaina Lensa, koji je tijekom prošle godine iz nizozemskog PSV-a otišao u kijevski Dinamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:20