U SPOREDNOJ ULOZI

Petrić: Lakše zabijam za HSV nego za reprezentaciju

Napadač HSV-a na ‘presici’ bez rukavica priznao da nije oduševljen statusom u nacionalnoj momčadi. Petrić će do utakmice s Ukrajinom pokušati otkloniti upitnike u razgovoru s izbornikom Bilićem

ROVINJ - Za starosjedioca koji je u hrvatskom dresu debitirao još 2001. godine na korejskoj turneji, Mladen Petrić uživa krajnje skroman publicitet u domaćoj nogometnoj javnosti. Dok u njemačkim medijima iskače iz paštete - u rasponu tema od nogometa do glamura i humanitarnog rada - ovdje jedva da postoji. Već mjesecima se oglušuje na telefonske pozive i sms ponude za intervjue. U ponedjeljak smo napokon doznali zbog čega se ogradio ‘bodljikavom žicom’.

Na rovinjskoj ‘presici’ Petrić je priznao da se nije uspio do kraja uglazbiti u Bilićeve planove, da mu ponekad nije jasna njegova uloga na terenu i da ga, kao neizbježan začin ovoj priči, guše novinarska pitanja o pritisku i imperativu postizanja gola.

- U Njemačkoj ne osjećam pritisak, ali u Hrvatskoj je to redovito prvo ili drugo pitanje koje će mi novinar postaviti. A kad vas tako često ispituju o pritisku, onda počnete i razmišljati o njemu - objašnjava Petrić.

On je u tandemu s Olićem ove sezone postigao zastrašujućih 46 golova za HSV. 28-godišnjak s dvojnim hrvatsko-švicarskim državljanstvom kaže da se s Olićem dobro razumije na terenu upravo zato što su različiti profili igrača.

- Sasvim različiti. Olić je, kako to Nijemci vole kazati, one-man pressing nogometaš. Svojom energijom i trkom on napada cijelu momčad i izluđuje obrambene igrače. Ja u HSV-u uglavnom igram iza njega. Ne znam... Možda u reprezentaciji od mene očekuju da se drukčije postavljam na terenu, možda očekuju isti takav presing poput Olićeva. Zbog toga mi je u HSV-u lakše igrati...

Možda je vrijeme da razmijenite argumente s Bilićem?

- Dosad nismo stigli razgovarati. Do utakmice s Ukrajinom još je dosta vremena, vjerojatno će i o ovome biti riječi.

Sljedeće sezone ostajete bez Olića. Hoće li HSV biti slabiji?

- Ovisi tko će doći na njegovo mjesto! Moglo bi biti puno teže nego dosad, ali ako klub kupi svjetsku klasu možda bude i lakše. Premda mi se danas čini da teško može biti bolje nego ove sezone...

Petrić je posljednjih nekoliko dana radio u izdvojenom režimu, iako je sanirao ozljedu i može trenirati punim intenzitetom.

U posljednjih mjesec dana propustio sam pet, šest klupskih treninga i mislio sam da bi mi trčanje po plaži i neke specifične vježbe trenutačno više koristile za podizanje spreme. Inače, nisam nespreman, odigrao sam 90 minuta na zatvaranju bundesligaške sezone. I naravno nadam se nastupu u subotu.

Kako vam je ‘sjela’ promjena okruženja, Rovinj umjesto Čateža?

- Super. Najvažnije od svega je da su kreveti ovdje puno bolji...

Niko najavljuje ostanak u Portsmouthu



Kupivši Portsmouth milijarder iz UAE Sulejman Al-Fahim je između ostalog olabavio gard Nike Kranjčara, koji je u ponedjeljak najavio da će još barem godinu dana ostati u ratnoj luci admirala Nelsona.

- Dolazak ambicioznog vlasnika sigurno će promijeniti i planove kluba. Mislim da će se momčad pojačati i da očuvanje statusa u Premier ligi ubuduće neće biti naša jedina briga. U takvom okruženju uopće nemam potrebe požurivati transfer. S klubom me ionako veže još jedna godina ugovora - rekao je Kranjčar.

Tri dana prije spuštanja zastora na sezonu on se priključio normalnom treningu ‘mornara’. Kaže da se osjeća zdravim i spremnim, ali iskreno priznaje da nije siguran koliko bi mogao pružiti u ozbiljnoj, natjecateljskoj utakmici.

- Važno je da sam zaliječio ozljedu. Jedina prava želja danas jest da me u sezoni Svjetskog prvenstva zaobiđu pehovi. A što se tiče Ukrajine, bit ću zadovoljan svakom izbornikovom odlukom. Najvažnije je da sam dio reprezentacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:00