SPLIT SE PROBUDIO

Pogledajte remek-djelo Ante Ercega: 'Nemoguće kakav sam gol zabio!'

Bilo je to baš u stilu senzacionalnog Lea Messija, prolaz pokraj suparnika kao da ih nema i završnica kakva se samo sanjati može
 Nikola Vilić/CROPIX

Nema onoga tko je ostao mirno sjediti u Parku mladeži kad je Ante Erceg u 62. minuti zatresao mrežu Zadra. Bio je to "jedan od onih pogodaka", Englezi bi rekli "one of a kind". Doista poseban, sigurni smo da bi se vrtio na svim svjetskim televizijskim postajama da mu je autor briljantni Lionel Messi. Bilo je to baš u stilu senzacionalnog Argentinca, prolaz pokraj suparnika kao da ih nema i završnica kakva se samo sanjati može. Ovako se možemo samo nadati da će Ercegov trenutak inspiracije netko staviti na YouTube.

- Lijep gol, zar ne? - kao da ni sam ne vjeruje pitao nas je Erceg u nedjelju ujutro.

Na potvrdan odgovor samo se dodatno razgalio:

- Nemoguće kakav sam gol dao. Tek sam jutros skužio što sam napravio.

Gledatelji u Parku mladeži shvatili su čim se odlučio na lob, a lopta počela putovati iznad vratara Zadra Gluića. Erceg je zabivši počeo trčati sumanuto kao kokoš kad ju se naganja po dvorištu. Konačno je, praćen od suigrača, pronašao onoga koga je tražio. Tomislava Glumca.

- Njemu sam na zagrijavanju rekao da ću dati gol i da ću trčati proslaviti s njim.

Kao da je u tom trenutku iz njega provalila nekakva lavina, kao da je izašlo sve negativno što se mjesecima skupljalo.

- Kao da sam ljut? Znam da je tako izgledalo, provalilo je, prošlo mi je kroz glavu svašta. Silna želja da se vratim nakon ozljede, padanja u drugi plan. Od kapetana sam se preselio na klupu. Znao sam da će mi se rad vratiti. Htio sam pucati i penal, htio sam pucati "panenku" da bude šou do kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:46