KONAČNO PRONAŠAO KLUB

Pranjić potpisao za Sporting iz Lisabona!

    AUTOR:
    • Sportske novosti

  • OBJAVLJENO:
  • 13.07.2012. u 18:41

sporting.pt

Danijel Pranjić je potpisao trogodišnji ugovor sa Sportingom, koji je prošle godine igrao polufinale Europa lige, a u domaćem je prvenstvu osvojio četvrto mjesto

Hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić nastavit će, nakon minhenskog Bayerna, karijeru u Sportingu iz Lisabona, jednoj od najboljih portugalskih momčadi. Nakon što je u Bayernu postao slobodan igrač i unatoč tome što se mnogo govorilo o prelasku u Everton, Pranjić je potpisao trogodišnji ugovor sa Sportingom, koji je prošle godine igrao polufinale Europa lige, a u domaćem je prvenstvu osvojio četvrto mjesto.

Inače, u klauzuli potpisanog ugovora stoji i da mogući budući kupac za Pranjića, bude li ga želio otkupiti, mora izdvojiti 15 milijuna eura.

- Sretan sam što sam došao u Sporting, veliki klub s prekrasnim stadionom. Ove sezone je cilj da se s Benficom i Portom borimo za naslov prvaka. Inače, oduvijek sam se zamišljao da igram u Portugalu, mislim da se tu igra nogomet kakav meni savršeno odgovara - rekao je Pranjić na predstavljanju.

Za Sporting je 30-godišnji Pranjić četvrto ovoljetno pojačanje, nakon Gelsona Fernandesa, Sunila Chhetrija i Zakarija Labyada. Službeno bi u lisabonskom klubu, gdje su s nogometom počeli, primjerice, Luis Figo i Cristiano Ronaldo, Pranjić trebao biti predstavljen tijekom petka.

Pranjiću će Sporting, pak, biti treći inozemni klub nakon nizozemskog Heerenveena i minhenskog Bayerna.

Izdvajamo