ODBARAO KLUB

PREGOVORI NA KANTRIDI Chelsea šalje ponudu za Kramarića! Rijeci 4 milijuna eura

Čini se da je ponovna aktivacija 'opcije Leicester' dodatno mobilizirala društvo iz zapadnog Londona
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Uzmemo li u obzir najnoviji potez koji je povukao bogati engleski premierligaš sa Stamford Bridgea, s pravom možemo zaključiti da Rijekin napadač i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić “broji sitno” do odlaska s Kantride. Dijele li ga sati ili dani - ne mijenja bitnije na stvari.

Ono što se u kontekstu njegova inozemnog transfera dogodilo u subotu pod stijenama, možebitno je jedan od posljednjih koraka prema zaključenju posla. Naime Portić 3 u subotu je pohodio Andrejev otac Joža, glavni zastupnik igrača kojeg na svojem radaru ima praktički pola Europe. No daleko intrigantnije zvuči da su na vrata uredskog prostora u kojem sjedi Rijekin sportski direktor Srećko Juričić istog dana pokucali Boško Balaban i Vicenzo Cavaliere (nekadašnji sportski direktor Zagreba), i to u službi predstavnika Chelseaja (posrednici i poveznica za naše tržište).

Čini se da je ponovna aktivacija “opcije Leicester City” od strane obitelji Kramarić, o čemu su SN pisale u jučerašnjem broju, dodatno mobilizirala društvo iz zapadnog Londona, koje na Kantridu, istina, nije stiglo sa službenom ponudom. Ali to bi se trebalo dogoditi vrlo brzo, već idućeg tjedna, jer nikako se ne radi tek o izvidnici, bez obzira na to što Kantridu nije pohodila prva pregovaračka ekipa Chelseaja.

Koliko se Roman Abramovič sprema iskrcati na račun odštete za igrača Rijeke? Ne onoliko koliko je ukupno spreman platiti posrnuli premierligaš Leicester City (gotovo 10 milijuna eura). Bijeli bi, zaključi li se posao, navodno trebali inkasirati gotovo 4 milijuna eura plus bonuse, a “paket-aranžman” sadržavao bi i prijateljsku utakmicu povodom otvorenja novoga stadiona (što se kosi s Miškovićevom željom da na Kantridu dovede Barcelonu s Leom Messijem), razne oblike stručne suradnje itd...

Plavi s Temze već neko vrijeme nisu Penzioneri, iako u njihovim redovima i danas ima onih koji po godinama možda i spadaju u tu kategoriju (John Terry, Didier Drogba...). Chelsea se sve više okreće mlađoj generaciji igrača, ali prije svega - kvaliteti.

Koju su prepoznali kod najboljeg strijelca Prve HNL, o čemu se i na Otoku puno pisalo proteklih tjedana. Obitelj Kramarić nije skrivala da je upravo klub sa Stamford Bridgea na vrhu njezinih želja, iako je postojao strah od prosljeđivanja na posudbu. Je li se u međuvremenu štogod promijenilo po tom pitanju? Je li stigla garancija da će Fulham Broadway biti stalna Andrejeva adresa? Trenutno ne znamo. No navodno su tata i sin danas ipak skloniji upravo ovoj varijanti - prelasku u redove Chelseaja - premda im je Leicester spreman ponuditi bolje financijske uvjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:01