ČVRSTO UZ HNS

'PRESUDILO JE SRCE, OSTAJEM UZ SVOJE DEČKE' Niko Kovač odbio ponudu bečke Austrije

 Goran Mehkek/CROPIX

Niko Kovač ostaje izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, bečka Austria morat će trenera za svoje upražnjeno kormilo pronaći na nekoj drugoj adresi, a ne u Rusanovoj! Naime, dan nakon što su vodeći ljudi bečkoga kluba razgovarali s Kovačem oko eventualnog trenerskog angažmana, nekadašnji vatreni kapetan a sadašnji U-21 izbornik poručio im je da u ovome trenutku ne može prihvatiti njihovu klupu jer je potpuno posvećen vođenju hrvatskih mladića.

- Nazvao sam gospodina Thomasa Paritsa, sportskog direktora bečkoga kluba i zahvalio sam mu se na ponudi i na činjenici da sam bio kandidat za treniranje austrijskog nogometnog prvaka. Rekao sam mu još da su kod mene presudile emocije, srce, i da i dalje ostajem uz svoje dečke, U-21 team, s kojima sam tek četiri mjeseca, a s kojima imam velike ciljeve - rekao nam je Niko Kovač dodajući:

- Gospodin Parits, s druge strane, uljudno se zahvalio na korektnosti i otvorenosti s moje strane...

Dakle, Niko Kovač odolio je silnom klupskom izazovu i nije pošao stazom Roberta Prosinečkog, Krune Jurčića i Igora Tudora, koji su ne tako davno napustili posao u HNS-u, zapravo, u stožeru hrvatskog nacionalnog teama kako bi preuzeli stručne dužnosti u velikim klubovima. No, dok je opcija 'Kovač trener Austrije’ još bila u optjecaju, bilo nam je zadovoljstvo čitati sve austrijske tiskovine jer o hrvatskom treneru nije bilo niti jedne negativne rečenice. Naprotiv, većina je pisala kako će Kovač biti novi čovjek na trenerskoj poziciji u aktualnom austrijskom nogometnom prvaku, samo ako će on to i htjeti.

Dnevnik Österreich označio je, pak, senzacijom kako je Niko Kovač na mađioničarski način i iznenada, od strane austrijskog prvaka, izvučen iz šešira kao glavni favorit za ovaj posao. Nisu se nadali da će se hrvatski trener “ukazati” i tako visoko kotirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:13