SELIDBA S FLORIDE?

PROPADA BECKHAMOV PROJEKT U MIAMIJU? Gradske vlasti mu ne daju zemljište za stadion

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 30: (L-R) Sportsman David Beckham and Victoria Beckham arrive at David Beckham/James Bond adidas Originals by Originals Launch Event held next to adidas Originals store at melrose on September 30, 2009 in Los Angeles. California. Charley Gallay/Getty Images/AFP
 Charley Gallay

Prije mjesec dana dobio je i potvrdu gradonačelnika Miamija, sve je izgledalo dosta idilično, međutim predsjednik MLS-a Don Garber, potvrdio je kako bi cijeli projekt Davida Beckhama i njegove nove 200 milijuna dolara vrijedne momčadi, mogao doći pod veliki upitnik.

Naime, problem je nastao u tome što Beckham još uvijek nije dobio zeleno svjetlo za stadion u Miamiju, odnosno neko zemljište na kojem bi sagradio stadion.

- Nisam niti optimističan, niti pesimističan. Stvar je vrlo jednostavna, ako ne možemo dobiti stadion koji zadovoljava uvjete, ne idemo u Miami - rekao je Garber.

- Pronašli smo dva mjesta na rivi gdje bi se mogao graditi stadion. Imali smo potporu i gradonačelnika i predsjednika okruga, ali onda smo izgubili tu potporu. Očito je ovo jako komplicirano tržište, i to s mnogo pozicija.

Miami je trebao biti nove odredište na Floridi gdje bi se proširio MLS, s obzirom da će se sljedeće godine ligi pridružiti Orlando, a zatim 2017. godine i Atlanta. Za razliku od Beckhamova projekta u Miamiju, u Orlandu i Atlanti projekt su podržali svi, i nisu povukli svoju podršku.

- Politički gledano, mislim da u Miamiju neće niti biti te podrške koje smo dobili u ova dva grada.

Što znači da su šanse za realizaciju Beckhamova projekta u Miamiju vrlo male. A baš je nedavno Englez rekao kako želi da njegovu momčad u SAD-u vodi bivši menadžer Manchester Uniteda David Moyes.

Izgleda da je sve kockice nekako posložio, osim očito, onoga najvažnijeg...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:08